Πύρινη “κόλαση” στην Καλιφόρνια – Οι αρχές καλούν εκατοντάδες κατοίκους να απομακρυνθούν

Την απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων από μια ιστορική οινοπαραγωγό πόλη βόρεια του Σαν Φρανσίσκο ζήτησαν οι αρχές στην Καλιφόρνια, όπου σχεδόν 200.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς μια πυρκαγιά μαίνεται στην κομητεία Σονόμα.

Πυροδοτούμενη από τους θυελλώδεις ανέμους, η φωτιά Kincade έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.

Οι αρχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης στο Γκεϊσέρβιλ, μια μικρή πόλη 1.000 κατοίκων που περιβάλλεται από αμπελώνες, μεταξύ άλλων εκείνους ιδιοκτησίας του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

«Εάν βρίσκεστε στο Γκεϊσέρβιλ, φύγετε αμέσως» κάλεσε σήμερα τα ξημερώματα, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα, την ώρα που η φωτιά Kincade, την οποία τροφοδοτούν άνεμοι ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, εξαπλώνεται ραγδαία.

«Η πυρκαγιά εξαπλώνεται ταχύτατα, να αναμένετε τις εντολές εκκένωσης από τις αρχές» ζήτησε με μήνυμά του στο Twitter ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Μάικ ΜακΓκάιρ.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν ντόπιο δημοσιογράφο διακρίνονται οι τεράστιες φλόγες με φόντο τον σκοτεινό ουρανό, ενώ ο δυνατός άνεμος «χτυπάει» το μικρόφωνο.

Σε άλλες εικόνες από την περιοχή, οι φλόγες που έχουν εξαπλωθεί μοιάζουν με ποτάμι λάβας.

Μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνιας έχουν τεθεί σε συναγερμό αυτήν την εβδομάδα, με τις αρχές να προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Περίπου 185.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στην πολιτεία, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Καλιφόρνιας εξέδωσε προειδοποίηση για την κομητεία του Σαν Ντιέγκο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, όπου οι άνεμοι ενδέχεται να ευνοήσουν τις εκδηλώσεις πυρκαγιάς σήμερα και αύριο.

Τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε το φθινόπωρο του 2018 τη μικρή πόλη Παραντάις, στη βόρεια Καλιφόρνια, προκαλώντας τον θάνατο 86 ανθρώπων και τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ