Λαμπερή ενθρόνιση στον Οίκο των Χρυσανθέμων – Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο ανέλαβε τα ηνία του θρόνου της Ιαπωνίας – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Περισσότεροι από 2.000 καλεσμένοι από 180 χώρες παρέστησαν στην επίσημη τελετή ενθρόνισης του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Νουριχίτο και της συζύγου του αυτοκράτειρας Μασάκο που ανέλαβαν τα ηνία στον Οίκο των Χρυσανθέμων.

Ο πατέρας του, αυτοκράτορας Ακιχίτο παρέδωσε τον θρόνο στον γιο του την 1η Μαΐου σε μία σύντομη τελετή. Ωστόσο, σήμερα, ακολουθήθηκε το επίσημο τελετουργικό με χιλιάδες καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 59χρονος αυτοκράτορας ορκίστηκε “να πράττω σύμφωνα με το σύνταγμα και να εκπληρώνω την ευθύνη μου ως σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού”.

Ο Ακιχίτο έγινε ο πρώτος αυτοκράτορας που παραιτήθηκε από τον θρόνο στους δύο τελευταίους αιώνες, λόγω προχωρημένης ηλικίας. Μάλιστα, η σύζυγος του Νουριχίτο έκανε μία σπάνια εμφάνιση κατά την ενθρόνισή της στο πλευρό του νέου αυτοκράτορα καθώς φήμες θέλουν να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, η πριγκίπισσα της Δανίας Μέρι και πρίγκιπας Φρέντερικ, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ’ Γουσταύος και η κόρη του πριγκίπισσα Βικτόρια, ο βασιλιάς της Καμπότζης Νοροντόμ Σιγαμόνι, ο βασιλιάς του Μπουτάν και η σύζυγός του βασίλισσα Τζέτσουν Πέμα, ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουέρτε και η κόρη του Σάρα, ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και η βασίλισσα Ματθίλδη, ο εμίρης του Κατάρ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολάς Σαρκοζί, ο Δούκας του Λουξεμβούργου Ενρί, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και η σύζυγός του, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο πρόεδρος της Μογγολίας αλλά και ο πρόεδρος της Ινδίας.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Daily Mail, Πηγή φωτό: EPA, AP, Reuters, Imperial Household Agency of Japan

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ