Η υπόσχεση του Μοχάμεντ Μόρσι

Να ανακτήσει τον έλεγχο της χερσονήσου του Σινά, όπου μετά από επίθεση ισλαμιστών σκοτώθηκαν 16 συνοριοφύλακες, υποσχέθηκε  ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας θα επιβάλλουν τον έλεγχο στους τομείς επιρροής τους » , δήλωσε ο Μόρσι σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, προσθέτοντας ότι έχει δώσει «σαφείς οδηγίες» να ανακτηθεί ο πλήρης έλεγχος του Σινά, όπου η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την εξέγερση στις αρχές του 2011 και την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ .

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου είχε έκτακτη συνεδρίαση με στρατιωτικούς αξιωματούχους καθώς επίσης τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της υπηρεσίας πληροφοριών, όπου όπως ανακοινώθηκε, δόθηκαν «σαφείς οδηγίες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες αυτού του εγκλήματος».

Σύμφωνα δε με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών «ο καθένας θα δει ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις, , είναι σε θέση να ακολουθήσουν τους εγκληματίες όπου κι αν βρίσκονται. Αυτοί οι εγκληματίες, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας ».

Επίσης προειδοποίησε ότι βαρύ τίμημα θα πληρώσουν «και εκείνοι που συνεργάζονται με τους δράστες της επίθεσης».Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ