Αυτό είναι το γεύμα του μέλλοντος στα αεροπλάνα – ΒΙΝΤΕΟ

Με στόχο τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων, αναμένονται δραστικές αλλαγές στα γεύματα που θα σερβίρονται σύντομα στη διάρκεια των πτήσεων.

Όπως γράφει το BBC, τώρα οι εταιρείες προσφέρουν στους ταξιδιώτες δίσκους με πλαστικά ποτήρια, πλαστικά μαχαιροπίρουνα, ακόμη και ακουστικά μέσα σε πλαστικά σακουλάκια, αλλά και είδη υγιεινής, όπως οδοντόβουρτσες μέσα σε πλαστικό κάλυμμα.

Συνολικά όλα αυτά ανέρχονται σε 5,7 τόνους πλαστικών αποβλήτων από τις πτήσεις ετησίως. Με στόχο, λοιπόν, να μειωθεί η χρήση των πλαστικών στις πτήσεις, πλέον τα γεύματα θα σερβίρονται σε δίσκους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Η βάση είναι φτιαγμένη από κόκκους καφέ, ενώ για πιάτο επιδορπίου χρησιμοποιείται ένα υλικό φτιαγμένο από βάφλα και φύκια που περιέχουν γάλα και ξύδι. Το μπολάκι της σαλάτας είναι φτιαγμένο από μπανανόφλουδα ενώ το πιρούνι και το κουτάλι από ξύλο καρύδας.

Η σχεδιάστρια των προϊόντων τόνισε: “Η αλλαγή αφορά τόσο το βάρος όσο και τα απόβλητα. Όταν αφορά σε πτήσεις, το μικρότερο βάρος ισοδυναμεί με λιγότερη έκλυση αποβλήτων”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ