Πέθανε πρωταγωνίστρια της “Δυναστείας” – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Στα 84 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Ντιαχάν Κάρολ, η πρώτη Αφροαμερικανή ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε δική της τηλεοπτική σειρά. Η Κάρολ ήταν πρωτοπόρος στον χώρο του θεάματος και υποψήφια για Όσκαρ ενώ έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά-θρύλο “Δυναστεία” ενώ ήταν η μόνη Αφροαμερικανή ηθοποιός που δεν υποδύθηκε ποτέ την υπηρέτρια.

Η κόρη της Σούζαν Κέι αποκάλυψε ότι η μητέρα της πέθανε στο Λος Άντζελες από καρκίνο. Στη μακρά καριέρα της τιμήθηκε με βραβείο Tony για το μιούζικαλ ‘No Strings’ ενώ είχε υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο της στο ‘Claudine.’

Πάντως, ήταν ο ρόλος της ως “Τζούλια” που την καθιέρωσε ως πρωτοπόρο στην τηλεόραση. Υποδυόταν μία νοσοκόμα που ο σύζυγός της σκοτώθηκε στο Βιετνάμ σε μία κωμωδία καταστάσεων που μεταδόθηκε από το 1968-1971. Αν και δεν ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή που πρωταγωνίστησε στο δικό της σόου καθώς προηγήθηκε η Έθελ Γουότερς στη σειρά του ’50 με τον ρόλο της ως υπηρέτρια, η Κάρολ ήταν η πρώτη που επαιξε έναν άλλον ρόλο πέραν της υπηρέτριας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ