Μαδούρο: Πηγαίνω στη Μόσχα για να συναντήσω τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναχωρήσει αργότερα σήμερα για τη Ρωσία για να συναντήσει τον «φίλο του» Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σε λίγες ώρες, σήμερα το βράδυ, θα αναχωρήσω για την Ρωσική Ομοσπονδία για μια επίσημη επίσκεψη και θα συναντηθώ με τον φίλο μας, τον σύντροφο πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Μαδούρο σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, χωρίς να διευκρινίσει πόσο διάστημα θα διαρκέσει η επίσκεψή του.

Αντιμέτωπος με την χειρότερη οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικάνικη χώρα στην πρόσφατη ιστορία της, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε πως θα έχει συναντήσεις με ηγετικά στελέχη «σημαντικών ρωσικών εταιρειών».

Το Κρεμλίνο είχε αναγγείλει την περασμένη εβδομάδα την επίσκεψη Μαδούρο χωρίς να δώσει ημερομηνία.

Η τελευταία επίσκεψη του Μαδούρο στη Ρωσία ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο και ο σοσιαλιστής πρόεδρος έγινε δεκτός στη Μόσχα από τον Πούτιν.

Η πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα κλιμακώθηκε στις αρχές του χρόνου, αφότου περισσότερες από 50 δυτικές κυβερνήσεις, με πρώτη αυτή των ΗΠΑ, τάχθηκαν υπέρ του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρίζοντας τον ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Κυβερνήσεις ορισμένων χωρών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο.

Παράλληλα χθες, ο επικεφαλής της διπλωματίας του Γκουαϊδό, ο Χούλιο Μπόρχες δήλωσε ότι η παρουσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με αποκλειστικό θέμα την Βενεζουέλα, αποτελεί μια «ξεκάθαρη ένδειξη» ότι η πίεση προς τον πρόεδρο Μαδούρο θα αυξηθεί.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ