Ιατρικό παράδοξο: Γυναίκα με δύο κόλπους και δύο μήτρες απέκτησε 4 παιδιά – ΦΩΤΟ

Την περιπέτειά της προς τη μητρότητα αποκάλυψε μία γυναίκα από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όταν στην εφηβεία της διεγνώσθη ότι είχε δύο αναπαραγωγικά συστήματα, μία σπάνια περίπτωση που απαντάται σε 1 στις 3.000 γυναίκες παγκοσμίως.

Η Λόρεν Κότερ, 34 ετών, ήταν μόλις 16 ετών όταν της είπαν οι γιατροί ότι δεν θα μπορέσει να κάνει ποτέ παιδιά. Είχε γεννηθεί με δύο μήτρες, δύο τραχήλους και δύο κόλπους και οι γιατροί της είπαν ότι θα δυσκολευόταν είτε να μείνει έγκυος είτε να κρατήσει παιδί καθώς η μήτρα της ήταν το μισό σε μέγεθος σε σχέση με μία μέση γυναίκα.

Από τα 14 της υπέφερε από έντονους πόνους περιόδου και ακατάσχετη αιμορραγία. Δύο χρόνια μετά, οι γιατροί διέγνωσαν την πάθησή της. Λίγους μήνες μετά τη διάγνωση, υπεβλήθη σε επέμβαση και αφαιρέθηκε το τοίχωμα ανάμεσα στους δύο κόλπους ώστε να απολαύσει μία φυσιολογική ερωτική ζωή. Στα 17 της γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2012 στη Μελβούρνη. Η Λόρεν εξήγησε στον σύζυγό της Μπεν ότι μπορεί να μην αποκτούσαν ποτέ παιδιά και εκείνος τη διαβεβαίωσε ότι υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να γίνουν γονείς αν το ήθελαν πολύ.

Έναν χρόνο μετά τον γάμο τους αποφάσισαν να προσπαθήσουν με φυσικό τρόπο για να αποκτήσουν παιδί και έναν μήνα μετά, τον Οκτώβριο του 2013 η Λόρεν έμεινε έγκυος προς έκπληξη του ζευγαριού. Η Αμελί ήρθε στη ζωή στις 12 Ιουνίου του 2014. Αποφάσισαν να προσπαθήσουν για δεύτερο παιδί 18 μήνες μετά και πράγματι, δύο μήνες μετά την προσπάθεια η Λόρεν έμεινε και πάλι έγκυος.

Χωρίς κανένα πρόβλημα, συμπλήρωσε την 33η εβδομάδα κύησης αλλά τότε υπεβλήθη σε καισαρική για να έρθει στη ζωή ο γιος της. Όπως παρατήρησε η Λόρεν, ο Χάρβεϊ ως έμβρυο αναπτυσσόταν στην αριστερή μήτρα ενώ η Αμελί στη δεξιά. Λόγω του ότι ήταν πρόωρο μωρό παρέμεινε στο νοσοκομείο για τρεις εβδομάδες, Μεγαλώνοντας δύο παιδιά η ευτυχισμένη μητέρα δεν ήξερε αν ήθελε να προσπαθήσει αμέσως και για τρίτο. Ενάμιση χρόνο μετά κι ενώ ακολουθούσε μέθοδο αντισύλληψης, αντιλήφθηκε ότι ήταν και πάλι έγκυος και αυτήν τη φορά σε δίδυμα.

Οι γιατροί της φοβήθηκαν ότι δεν θα καταφέρει λόγω της κατάστασής της να κυοφορήσει δίδυμα κι έτσι από τη 19η εβδομάδα της έδωσαν εντολή να παραμείνει στο κρεβάτι. Τα δίδυμα κοριτσάκια γεννήθηκαν στην 37η εβδομάδα κύησης. Λίγες ώρες μετά η Ίβι παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα και μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα για νεογνά.

Η μικρούλα έπασχε από συγγενή διαφραγματική κήλη κι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί της έδιναν 50% πιθανότητα να επιβιώσει αλλά εκείνη έδειξε ότι είναι πραγματική μαχήτρια και βγήκε νικήτρια. Έπειτα από 3 εβδομάδες ήρθε σπίτι της και μαζί με τα τρία αδέρφια της είναι η χαρά των γονιών τους.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ