Απάτη 14 εκατ. δολαρίων – 41χρονος έπεισε επενδυτές ότι ετοίμαζε ταινία για το Netflix

Ένας άνδρας από την Καλιφόρνια αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και κλοπή ταυτότητας, καθώς εξαπάτησε επενδυτές που του έδωσαν 14 εκατ. δολάρια για μια ανύπαρκτη, όπως αποδείχθηκε, ταινία. Ο 41 χρονος υποστήριζε ότι η ταινία θα προβαλλόταν από το Netflix και στην παραγωγή θα συμμετείχαν τα βαριά ονόματα του Χόλιγουντ.

Ο Adam Joiner πλαστογράφησε υπογραφές σε ψεύτικα πιστοποιητικά για να πείσει τις επενδυτικές εταιρείες στη Νότια Κορέα και στην Κίνα να επενδύσουν στην ταινία “Legends”, η οποία στα δικαστικά έγγραφα περιγράφεται ως μια ταινία που “μπερδεύει ιστορικά και θρυλικά πρόσωπα από τον 19ο αιώνα όπως οι Davy Crockett, Calamity Jane, Paul Bunyan, and John Henry”.

Το πρώτο κομμάτι των χρημάτων ήταν από την κορεάτικη εταιρεία Korea Investment Global Contents Fund, που του έδωσαν 8 εκατομμύρια δολάρια και μεταφέρθηκαν στην εταιρεία του Joiner τον Απρίλιο του 2016.

Ο Joiner πήρε από τις κινέζικες εταιρείες Star Century Pictures Co. και PGA Yungpark Capital Ltd. 6 εκατομμύρια δολάρια.

Στα τέλη του 2016, ο Joiner είπε στους επενδυτές ότι είχε ακυρωθεί η συμφωνία με το Netflix και ότι είχε κάνει μια νέα συμφωνία με την Amblin Partners. Και αυτή η συμφωνία ήταν ψεύτικη και σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές οι επενδυτές από τη Νότια Κορέα συμφώνησαν να του δώσουν τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2017.

Ο Joiner εξασφάλισε τη συμμετοχή του παραγωγού του Χόλιγουντ, Don Murphy, για την παραγωγή της ταινίας.

Σύμφωνα με τις αρχές ο Joiner χρησιμοποίησε το όνομα του Murphy και άλλων διασημοτήτων του Χόλιγουντ για να κρατήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και τους έδωσε πλαστογραφημένες τραπεζικές βεβαιώσεις για να τους δείχνει ότι μπορεί να τους αποπληρώσει.

Ο Murphy υπαναχώρησε στη συμφωνία με τον Joiner το 2017.

Σύμφωνα με τα τραπεζικά αρχεία η εταιρεία του Joiner, Dark Planet Pictures, με 5 εκατ. από τα χρήματα των επενδυτών αγόρασε ένα σπίτι στο Μανχάταν, ενώ 4,3 εκατ μεταφέθηκαν σε άλλον λογαριασμό που μπορεί να συνδέεται με μια άλλη κινηματογραφική παραγωγή, όπως αναφέρει το FBI.

Πηγή: Foxnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ