Επεισόδια στο Πόρτλαντ ανάμεσα σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς – 13 προσαγωγές – ΦΩΤΟ

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο Πόρτλαντ όταν απάντηση σε συγκέντρωση υποστηρικτών της άκρας δεξιάς έδωσαν ακροαριστεροί με διαδήλωσή τους.

Μετά τη διάλυση των συγκεντρώσεων, μικρές ομάδες εξτρεμιστών των δύο πλευρών αντάλλαξαν αποδοκιμασίες και μερικά χτυπήματα που συνοδεύθηκαν από σπρέι πιπεριού, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες.

Η αστυνομία του Πόρτλαντ έκανε λόγο για τουλάχιστον 13 προσαγωγές, όμως κανείς δεν τραυματίσθηκε σοβαρά, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. «Παρακολουθούμε το Πόρτλαντ από πολύ κοντά. Ελπίζω πως ο δήμαρχος θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του!», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Γίνονται σοβαρές σκέψεις σχετικά με το ενδεχόμενο να χαρακτηρισθούν οι ANTIFA ‘τρομοκρατική οργάνωση’», πρόσθεσε χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος σχετικά με τις αριστερές ομάδες που δηλώνουν «αντιφασιστικές».

Οργανώσεις της άκρας δεξιάς είχαν οργανώσει για χθες μια συγκέντρωση στη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας του Όρεγκον, προπύργιο των προοδευτικών στη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Κεντρικό σύνθημά τους ήταν «Να βάλουμε τέλος στην εσωτερική τρομοκρατία», μια αναφορά στις οργανώσεις της άκρας αριστεράς, με τις οποίες συγκρούονται τους τελευταίους μήνες στο Πόρτλαντ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Πόρτλαντ, «εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης» για να συμμετάσχουν σ’ αυτές οι διαδηλώσεις, για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια από τις Αρχές. Οι δυνάμεις της τάξης ανέπτυξαν σημαντικά μέσα για να παρεμβληθούν ανάμεσα στις δύο ομάδες και να τις εμποδίσουν να συγκρουσθούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, oregonlive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ