Υπόθεση serial killer της Κύπρου: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο “αντίο” στη Μαρικάρ και τη Μαίρη Ρόουζ – ΦΩΤΟ

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία της 30χρονης Μαρικάρ και της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ, δύο εκ των θυμάτων του serial killer της Κύπρου. Οι σοροί των δύο άτυχων γυναικών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, τις Φιλιππίνες, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019.

“Αντίο Μαρικάρ, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”, ήταν η υπόσχεση που έδωσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν σήμερα στην εξόδιο ακολουθία, η οποία τελέστηκε στη Λεμεσό, για την 30χρονη από τις Φιλιππίνες.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Καθολικό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, με τη μαυροφορεμένη μάνα να αποχαιρετά με δάκρυα την κόρη της, το άψυχο σώμα της οποίας είχε εντοπιστεί μέσα σε μια από τις βαλίτσες θανάτου της Κόκκινης λίμνης.

Μεταξύ άλλων, τη Μαρικάρ αποχαιρέτησε για το μακρινό της ταξίδι στις Φιλιππίνες και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ εκ μέρους του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαϊδη, μίλησε ο Προϊστάμενος Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Δημήτρης Θεοτής.

Ευχήθηκε όπως ο Θεός δώσει δύναμη στους συγγενείς και φίλους της, αλλά και στον 9χρονο γιο της, για να συνεχίσουν τη ζωή τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η αδικοχαμένη Maricar βρίσκεται στον παράδεισο.

Όταν στερέψουν τα δάκρυα, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι οι όμορφες αναμνήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που δεν είναι πια μαζί μας, είπε εξάλλου εκπρόσωπος της φιλιππινεζικής κοινότητας της Καθολική Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης.

“Αυτές οι αναμνήσεις σας κρατάνε ζωντανούς, στην καρδιά μας και έτσι συνεχίζετε να είστε μαζί μας”, είπε και ευχήθηκε όπως η ψυχή της Μαρικάρ αναπαυθεί εν ειρήνη, διαβεβαιώνοντας ότι πάντα η παρουσία της θα παραμείνει στις θύμισες των φίλων της.

Σηκώνοντας το δεξί τους χέρι, όλοι αποχαιρέτησαν τη φίλη τους Μαρικάρ, καθώς το φέρετρο μεταφερόταν εκτός του Καθολικού Ναού, για το τελευταίο ταξίδι προς την πατρίδα της, τις Φιλιππίνες, όπου θα γίνει η ταφή της.

Η σορός της Μαρικάρ Βαλντέζ εντοπίστηκε στις 4 Ιουνίου από δύτη της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, μέσα σε πλαστική βαλίτσα στην Κόκκινη Λίμνη, δεμένη, με πλάκες πεζοδρομίου, και σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Στην τελευταία της κατοικία η Μαίρη Ρόουζ

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα τελέστηκε το απόγευμα από την Καθολική Εκκλησία Terra Santa στη Λάρνακα, η εξόδιος ακολουθία της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Η σορός της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου 2019, στο φρεάτιο του παλιού Μεταλλείου Μιτσερού από Γερμανούς τουρίστες και ήταν το πρώτο θύμα που έγινε η αφορμή να έρθουν στο φως οι δολοφονίες του κατά συρροή δολοφόνου.

Σε μια κατάμεστη εκκλησία οι φίλες, γνωστές και μέλη της Κοινότητας των Φιλιππίνων αποχαιρέτησαν σήμερα τη Μαίρη Ρόουζ και είπαν το στερνό αντίο, βεβαιώνοντας ωστόσο ότι αυτή “θα μείνει για πάντα στις καρδιές όλων”.

Η Ιωσηφίνα Αντωνίου, Eπίτροπος Ισότητας των Φύλων εξέφρασε τη “βαθιά θλίψη του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον θάνατο της Μαίρη Ρόουζ και των άλλων γυναικών” και ευχήθηκε όπως “αναπαυθούν εν ειρήνη”.

Η Τιντιν Τζιμένεθ συγκάτοικος της Μαίρη Ρόουζ, βαθιά συγκινημένη ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας όλους για την παρουσία τους στην εκκλησία, για τη βοήθεια και τα συλλυπητήρια τους. “Δεν υπάρχει τίποτε που μπορώ να πω για να εκφράσω πόσο άσχημα αισθάνομαι”, είπε και σημείωσε πως “αυτή είναι η πιο δύσκολη και τρομακτική στιγμή για όλους τους φίλους της Μαίρη Ρόουζ”.

Είπε ακόμα ότι “ο θάνατος μπορεί να έχει πάρει μακριά από εμάς τη Μαίρη Ρόουζ, αλλά ποτέ δεν θα πάρει τις αναμνήσεις της και θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά όλων”.

Από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινή, ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Χρυσάνθου είπε ότι “σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ μαζί με την Κοινότητα των Φιλιππινών στη Λάρνακα για να αποχαιρετήσουμε τη Μαίρη Ρόουζ και τις άλλες κοπέλες που με τέτοιο τραγικό τρόπο έχασαν πέρσι τη ζωή τους. Η Μαίρη Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρα, δολοφονήθηκαν άγρια από ανθρώπινα χέρια μαζί την ίδια μέρα, αλλά εντοπίστηκαν μετά από αρκετό καιρό”.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του “σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες που συμμετείχαν στην αναζήτηση των σορών των επτά γυναικών και σε όσους βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι οικογένειες, οι φίλοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα γνωρίζουν τι απέγιναν και μπορούν σήμερα να τις αποχαιρετήσουν εκεί που βρίσκονται στη βασιλεία των ουρανών”, όπως είπε.

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκκλησία και τους κάλεσε στις καθημερινές τους προσευχές “να προσεύχονται και για τις ψυχές που έφυγαν, όχι μόνο της Μαίρη Ρόουζ αλλά και όσων τόσο τραγικά έχασαν τη ζωή τους”.

Ο πατέρας Λόρενς που λειτουργεί στην Εκκλησία της Terra Santa ευχήθηκε όπως “ο Θεός συγχωρήσει όλες τις αμαρτίες της Μαίρη Ρόουζ” και σημείωσε ότι “το μόνο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτήν είναι να προσευχηθούμε για τη ψυχή της. Μόνο ο Θεός γνωρίζει γιατί έγινε αυτό το γεγονός» είπε και πρόσθεσε ότι «σήμερα προσευχόμαστε για να βρίσκεται η Μαίρη Ρόουζ στα χέρια του Θεού”.

Εκπρόσωπος της Κοινότητας των Φιλιππινών στη Λάρνακα ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία για τη Μαίρη Ρόουζ και αναφέρθηκε στο θάνατο της ίδιας, της κόρης της Σιέρα και στις άλλες κοπέλες που έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του κατά συρροή δολοφόνου.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων και κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, εκ μέρους του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου η βουλευτής Αννίτα Δημητρίου, εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας ο Βοηθός Διευθυντής Λάρνακας Μιχάλης Φελλάς, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας και ο πρώην σύζυγος της Mary Rose.

Πηγή/ΦΩΤΟ: Philenews/KYΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ