Παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης έσωσε άνδρα από πνιγμό – ΦΩΤΟ

Σίγουρα αν βρεθείς σε κάποια δύσκολη στιγμή στα βαθιά, θέλεις να έχεις δίπλα σου έναν κολυμβητή με περγαμηνές. Ο Ιταλός κολυμβητής, που έχει συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει διατελέσει παγκόσμιος πρωταθλητής, έσωσε έναν άνδρα από πνιγμό, σε παραλία της Σαρδηνίας.

Ο Φίλιπο Μανίνι όταν άκουσε τις φωνές των φίλων και βούτηξε αμέσως στη θάλασσα.

Έφτασε μέσα σε δευτερόλεπτα δίπλα στον Andrea Benedetto και κράτησε το κεφάλι του έξω από το νερό μέχρι να φτάσουν με σκάφος οι ναυαγοσώστες.

“Έκανα ότι έπρεπε να κάνω” είπε ο πρώην αθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο νησί σε διακοπές μαζί με την πανέμορφη σύντροφό του.

Μόλις δύο ημέρες πριν ο 45χρονος Andrea Benedetto είχε παντρευτεί τον σύντροφό του σε μια ρομαντική τελετή στο Κάλιαρι.

Ο φίλος του ζευγαριού Soroush Pakzad δήλωσε στο BBC ότι το ζευγάρι βρισκόταν πάνω σε έναν φουσκωτό μονόκερο, όταν ο 45χρονος έπεσε μέσα στο νερό, το οποίο ήταν πιο παγωμένο από ότι περίμενε και λόγω μιας πάθησής του δεν μπορούσε να κουνήσει τα άκρα του.

Ένας ισχυρός άνεμος πήγε το φουσκωτό μακριά και ο σύζυγός του έμεινε στο σημείο, προσπαθώντας να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από τη θάλασσα.

“Αντιμετώπιζε πολύ μεγάλο πρόβλημα, ήταν τρομοκρατημένος, δεν μπορούσε να κουνηθεί και είχε ήδη πιει αρκετό νερό” είπε ο Μανίνι.

“Όταν τον έφτασα δεν μπορούσε να μιλήσει και δεν ήταν εύκολο να τον βάλουμε στο σκάφος” πρόσθεσε.

Ο Benedetto μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει.

Πηγή: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ