Στο σφυρί οι ερωτικές επιστολές του Αζναβούρ

Σε δημοπρασία βγαίνουν την ερχόμενη Παρασκευή στο Παρίσι οι ερωτικές επιστολές, καρτ- ποστάλ και τηλεγραφήματα του αείμνηστου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Σαρλ Αζναβούρ.

Πρόκειται για 42 ερωτικές επιστολές, 9 καρτ- ποστάλ και άλλα τόσα τηλεγραφήματα του έστειλε ο Αζναβούρ σε μία νεανική του αγάπη από το 1958 έως 1964 από τη Βενετία, το Ρίο, τη Μόσχα, το Μόντρεαλ, τη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον παρισινό οίκο Cornette de Saint- Cyr που θα πραγματοποιήσει τη δημοπρασία, θα δημοπρατηθούν 118 χειρόγραφες σελίδες και η αξία τους εκτιμάται μεταξύ 30.000 και 40.000 ευρώ.

«Είναι ένα αξιοθαύμαστο σύνολο ερωτικών επιστολών του τραγουδιστή στις αρχές της δόξας του προς μία νεαρή καλλονή. Ο Αζναβούρ της γράφει για να της πει ό,τι σκέφτεται, περιγράφει πως περνά τις ημέρες, την κούραση, τις διαφορές ώρας στα ταξίδια του, τις περιοδείες, μικρές λέξεις, τη ζωή»υπογραμμίζει ο ειδικός Ολιβιέ Ντεβέρ.

Η αλληλογραφία του εκτίθεται δωρεάν για το κοινό έως την Πέμπτη στα γραφεία του οίκου δημοπρασιών από τις 11.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα.

Πηγή: TV5

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ