Γέννησε και μισή ώρα αργότερα έδωσε εξετάσεις – ΦΩΤΟ

Μία 21χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία έδωσε εξετάσεις μόλις μισή ώρα αφότου γέννησε.

Η Almaz Derese, από το Μέτου της δυτικής Αιθιοπίας, ήλπιζε να καταφέρει να δώσει εξετάσεις πριν από τη γέννηση του παιδιού της ωστόσο το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου είναι μαθήτρια, ανέβαλλε τις εξετάσεις εξαιτίας του Ραμαζανιού. Η 21χρονη γέννησε τη Δευτέρα λίγο πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις.

Η γυναίκα ανέφερε ότι η μελέτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ήταν πρόβλημα για αυτή καθώς δεν ήθελε να περιμένει άλλον ένα χρόνο για να αποφοιτήσει.

Η Almaz Derese έδωσε εξετάσεις στα αγγλικά, τα αμχαρικά και τα μαθηματικά τη Δευτέρα μέσα στο νοσοκομείο και τις επόμενες ημέρες θα δώσει τα επόμενα μαθήματα στο εξεταστικό κέντρο.

“Επειδή βιαζόμουν για τις εξετάσεις η διαδικασία του τοκετού δεν ήταν καθόλου δύσκολη” είπε η 21χρονη μιλώντας στο BBC.

Ο σύζυγός της Tadese Tulu σημείωσε ότι προσπάθησε πάρα πολύ για να πείσει τη διοίκηση του σχολείου να της επιτρέψει να δώσει εξετάσεις από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα στην Αιθιοπία συνηθίζεται οι γυναίκες να εγκαταλείπουν το σχολείο και να επιστρέφουν αργότερα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Η 21χρονη θέλει να παρακολουθήσει ένα διετές πρόγραμμα που θα την προετοιμάσει για να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο και δήλωσε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα των εξετάσεων και χαρούμενη που ο νεογέννητος γιος της είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: BBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ