Τέσσερις τραυματίες από τις σεισμικές δονήσεις κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Έξι σεισμικές δονήσεις μέσα σε διάστημα δύο ωρών – ο πρώτος 5,3 βαθμών – έπληξαν το Σάββατο την νοτιοανατολική Αλβανία, με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και 100 σπίτια να υποστούν ζημιές, τόνισαν οι αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Ελλάδα, σε όλη την δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Στην Αλβανία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση τοίχων, οροφών και σοβάδων σε σπίτια και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορυτσάς στην ανατολική Αλβανία, τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

«Ήταν 06:30 το πρωί, όταν βγήκα έξω να αρμέξω τις αγελάδες όταν χτύπησε ο σεισμός. Ξύπνησα τα παιδιά μου και τρέξαμε όλοι έξω», είπε ο 60χρονος Πίτριτ, από το χωριό Φλοκ το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων στο πρακτορείο Reuters. Μέρος της οροφής του σπιτιού του Πίτριτ κατέρρευσε, ενώ περίπου 70 σπίτια υπέστησαν ζημιές στο Φλοκ και το γειτονικό χωριό Ντβοράν, σύμφωνα με το αλβανικό υπουργείο Άμυνας.

Μισά από τα 100 σπίτια που υπέστησαν ζημιές ήταν εγκαταλελειμμένες παλιές κατασκευές, σύμφωνα με το υπουργείο. Στρατιώτες έστησαν στρατιωτικέ σκηνές στο χωριό, καθώς 50 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους υπό τον φόβο μετασεισμών.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν 15χλμ νοτιοανατολικά της Κορυτσάς, με βάθος 14χλμ και ακολουθήθηκε από έναν μετασεισμό επτά λεπτά αργότερα, αυτός με βάθος 18χλμ σε μια περιοχή στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βόρεια Μακεδονία.

Μικρότερης κλίμακας σεισμικές δονήσεις έπληξαν την Κορυτσά και το Αργυρόκαστρο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ