Λαϊκή στήριξη σε παθολόγο που δέχθηκε καταγγελία γιατί “προσέβαλε” μουσουλμάνα

Περίπου 59.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει την αίτηση ώστε ο γιατρός Κιθ Γούλβερσον να παραμείνει στη θέση του και να μην απολυθεί.

Ο γιατρός δέχθηκε καταγγελία στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο και υπόκειται σε έρευνα για φυλετικές διακρίσεις. Ωστόσο, όταν έγινε γνωστή η περίπτωσή του, οι πολίτες ξεκίνησαν μία ενέργεια για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον γιατρό και να μην απολυθεί.

Τον Μάιο του 2018 ο γιατρός εργαζόταν στη βάρδιά του στο Βασιλικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Στόουκ όπου έφθασε μία μουσουλμάνα ασθενής. Του ζήτησε να εξετάσει τον λαιμό της πεντάχρονης κόρης της. Ωστόσο, η φωνή της δεν έβγαινε καθαρή μέσα από την μπούργκα της, όπως είπε ο γιατρός, και έτσι δεν την καταλάβαινε. Ο ίδιος επιμένει ότι της ζήτησε ευγενικά να τη βγάλει ώστε να μπορέσουν να συνεννοηθούν. Εκείνη συμμορφώθηκε, αλλά όταν το είπε στον άνδρα της εκείνος εξαγριώθηκε και έκανε παράπονα στο νοσοκομείο. Έναν χρόνο μετά, το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο τον ενημέρωσε ότι θα διενεργήσει επίσημη έρευνα εναντίον του για το περιστατικό.

Ο δρ. Γούλβερσον είπε ότι έχει δεχθεί αναρίθμητες μουσουλμάνες και ποτέ δεν είχε προκληθεί τέτοιο ζήτημα, ενώ οι γυναίκες βγάζουν το βέλος τους εθελοντικά και χωρίς να τους το ζητήσει.

Αρχικά ο γιατρός τρομοκρατήθηκε στην προοπτική ότι θα οδηγηθεί μπροστά σε πειθαρχικό συμβούλιο με αυτήν τη σοβαρή κατηγορία.

“Κανείς εκτός του ιατρικού χώρου δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό για έναν γιατρό” είπε ο 52χρονος στην Daily Mail προσθέτοντας ότι αμέσως μετά δεν υπήρχε ένδειξη ότι η γυναίκα ήταν θυμωμένη με την έκκλησή του.

Ο γιατρός παρά τις περί του αντιθέτου συμβουλές των φίλων του, δημοσιοποίησε την περίπτωσή του φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του για το περιστατικό. Και δέχτηκε με έκπληξη και χαρά την απρόσμενη στήριξη του κόσμου που έσπευσαν να υπογράψουν αίτηση με την οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παθολόγο.

Στην αίτηση που υπογράφουν, αναφέρεται ότι με το να ζητήσει από τη μητέρα να σηκώσει το βέλος της ενεργούσε για το όφελος του παιδιού και δεν υπήρχαν θρησκευτικές ή φυλετικές διακρίσεις. “Το νοσηλευτικό μας σύστημα είναι υποστελεχωμένο και δεν μπορούμε να χάνουμε γιατρούς” επισημαίνεται καλώντας τους πολίτες να περισώσουν τη φήμη και τη δουλειά του παθολόγου.

Πλέον ο γιατρός δεν εργάζεται στο Νοσοκομείο καθώς περιμένει να τον καλέσει το συμβούλιο για εξηγήσεις. Σκέφτεται να εγκαταλείψει την ιατρική παρά το γεγονός ότι εργάζεται εδώ και 23 χρόνια στην παθολογία.

“Προτιμώ να κάνω την νταντά στην 6χρονη κόρη μου παρά να δέχομαι υποδείξεις από το Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο” τονίζει. “Σκέφτηκα ότι δεν θα γίνω εγώ το θύμα. Μπορώ να κάθομαι να λυπάμαι τον εαυτό μου ή μπορώ να είμαι τίμιος, αξιοσέβαστος Βρετανός που στέκεται και μάχεται, με τον τρόπο που ανατράφηκα κι αυτό επέλεξα να κάνω. Για εμένα αυτό ήταν μια τεράστια αδικία”

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ