Γεννήθηκε με… 14 δάχτυλα λόγω κληρονομικότητας – ΦΩΤΟ

Ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε με 14 δάχτυλα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ώστε να διορθωθεί η γενετική ανωμαλία.

Το 3χρονο κορίτσι από την Κίνα είχε δύο έξτρα δάχτυλα σε κάθε χέρι και σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, αυτή η γενετική ανωμαλία παρατηρείται σε μέλη της οικογένειάς της εδώ και πέντε γενιές.

Ωστόσο, η πάμφτωχη οικογένειά της δεν είχε χρήματα ώστε να αναζητήσει τη σωστή θεραπεία για τη μικρούλα και δεν είναι γνωστό αν τους χορηγήθηκε δωρεάν η επέμβαση. Το παιδί νοσηλεύτηκε στο Κεντρικό Νοσοκομείο του Ιατρικού Κολεγίου Σενγιάνγκ, στη βορειοανατολική επαρχία του Λιαονίνγκ.

Οι γιατροί υποσχέθηκαν ότι η επέμβαση δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη της μικρής και θα διασφαλίσει τη λειτουργία και την αισθητική των χεριών της.

Όπως είπε ο χειρουργός που ανέλαβε την επέμβαση, “ήταν πολύπλοκο καθώς τα δάχτυλα που θέλαμε να κρατήσουμε και αυτά που θέλαμε να κόψουμε δεν ήταν ευδιάκριτα και φανερά”.

Πέρα από το γεγονός ότι ξεφορτώθηκαν τα τέσσερα δάχτυλα, οι γιατροί ίσιωσαν και τους αντίχειρες και ανακατεύθυναν την ανάπτυξη των οστών με τη βοήθεια μεταλλικών ράβδων.

Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση το κοριτσάκι χαίρει άκρας υγείας και τα χέρια της δείχνουν πλέον να είναι υγιή. Είναι ασαφές αν γεννήθηκε με πολυδακτυλία, όπου πολλά δάχτυλα σχηματίζονται στη μήτρα κατά την έκτη ή την έβδομη εβδομάδα κυήσεως.

Η πολυδακτυλία επηρεάζει γύρω στη μία σε 700-1.000 γεννήσεις παγκοσμίως και μπορεί να εντοπιστεί στο υπερηχογράφημα.

Σύμφωνα με τo Boston Children’s Hospital, στη Δύση, τα βρέφη που γεννιούνται με πολυδακτυλία, υποβάλλονται σε επέμβαση γύρω στα δύο έτη τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ