Έφηβος συγκεντρώνει χρήματα για να σώσει τη ζωή της αδερφής του – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Είτε θα κάνει ποδήλατο στη γειτονιά του στο Όστιν του Τέξας έχοντας μαζί του την αδερφή του ή θα βγάζουν μαζί τα δύο σκυλιά τους. Τα δύο αδέρφια κάνουν μαζί πολλές δραστηριότητες, όπως τραμπολίνο, ιππασία ή και σκι στο χιόνι.Ο 14χρονος Γκάρλαντ Μπένσον στέκεται ακλόνητος και ακοίμητος φρουρός στο πλευρό της 16χρονης Κριστιάν, που είναι σχεδόν τυφλή καθώς πάσχει από μία σπάνια νόσο κατά την οποία σταδιακά εκφυλίζονται τα νεύρα. “Είναι γενναία και δεν το βάζει ποτέ κάτω, αυτό με εμπνέει να κάνω το ίδιο” λέει το αγόρι στο αμερικανικό People.

Οι ερευνητές σε προσπάθεια με το ίδρυμα που ίδρυσαν οι γονείς του Γκάρλαντ άρχισαν να μελετούν έναν συνδυασμό θεραπείας που μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου. Η Κριστιάν πάσχει από τη νόσο Batten, μία διαταραχή λυσοσωμικής αποθήκευσης στην οποία ο ασθενής δεν έχει το ένζυμο τριπεπτιδυλ πεπετιδάση 1 (ΤΡΡ1), το οποίο επιτρέπει στα εγκεφαλικά κύτταρα να ανακυκλώσουν τα κυτταρικά απόβλητα. Τα παιδιά με νόσο Batten που οφείλεται σε ΤΡΡ1 ανεπάρκεια έχουν πολλαπλές νευρολογικές αναπηρίες, όπως σοβαρές κινητικές, γνωστικές, ακουστικές και οπτικές αναπηρίες.

Οι επιστήμονες του ιδρύματος ξεκίνησαν μια εκστρατεία για να συγκεντρώσουν 6 εκατ. δολάρια σε δύο χρόνια ώστε να φέρουν τη θεραπεία τους στην Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων. Όταν ο Γκάρλαντ ρώτησε τη μητέρα του γι το ποσό που είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν και του είπε 1 εκατομμύριο, εκείνος έκανε σκοπό της ζωής του να συγκεντρώσει και το υπόλοιπο ποσό για χάρη της Κριστιάν. “Μόνος μου θα μαζέψω 1 εκατομμύριο για την αδερφή μου” είπε ο Γκάρλαντ αφήνοντας στο ίδρυμα την προσπάθεια για τα υπόλοιπα 4 εκατ. δολάρια.

“Είναι υπέροχο που η αγάπη του για την αδερφή του του εμπνέει την πίστη ότι είναι μέρος της λύσης” είπε η μητέρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ