Προκλητικό δημοσίευμα της Yeni Safak: Το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνουν τουρκική λίμνη

Οι S-400 θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να ελέγχουν την Ελλάδα και τα ενεργειακά σχέδια της Κύπρου, υποστηρίζει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak με πρωτοσέλιδο τίτλο ‘Να ο λόγος του πανικού για τους S-400’.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης βρίσκονται σε πανικό γιατί, “από τη στιγμή που οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα καταστούν ‘τουρκική λίμνη’”.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:

– Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.

-Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Και επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

-Και τέλος στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία ‘διαδρόμου τρομοκρατίας’ από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ