Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου για τον 35χρονο serial killer – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου πραγματοποίησαν περίπου 1000 διαδηλωτές με αφορμή την στάση της πολιτείας στην υπόθεση του 35χρονου serial killer.

Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πλακάτ έθεσαν ερωτήματα όπως «πώς μας καταντήσατε έτσι, κάθε μέρα επιτάφιος, που είναι;» και άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του ”Ορέστη”, ζητώντας δικαίωση. Στη διαμαρτυρία ακούστηκε και σύνθημα για παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις ενώ το γεγονός κάλυψαν και ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την απορία «γιατί δεν έψαξε κανένας αυτές τις γυναίκες. Η πολιτεία οφείλει να λειτουργεί, η πολιτεία οφείλει να μας προστατεύει», τόνισαν, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων και τις επόμενες μέρες.

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο διάβασαν όλα τα ονόματα αγνοουμένων γυναικών και στη συνέχεια τα ονόματα των θυμάτων του «Ορέστη» και κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι πολλών εθνικοτήτων, καθώς και μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας της Κύπρου.

Πηγή: Philenews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ