Συγκλονιστική εικόνα: Ο Πάπας Φραγκίσκος φιλά τα πόδια πολιτικών για να σταματήσουν τον εμφύλιο στο Νότιο Σουδάν – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης για να σταματήσει ο εμφύλιος στη Δημοκρατία του Νότιου Σουδάν που είναι σε εξέλιξη εδώ και έξι χρόνια, ο Πάπας Φραγκίσκος προχώρησε σε μία απρόσμενη κίνηση.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής στο Βατικανό των ηγετών των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έπεσε στα γόνατα για να φιλήσει τα πόδια τους ζητώντας τους «να πορεύεστε εν ειρήνη».

Στο Βατικανό βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Νότιου Σουδάν Σάλβα Κιρ και ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Ρίεκ Μασάρ.

«Θα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν θα μας υπερνικήσουν. Λύστε τα προβλήματά σας» είπε ο Πάπας στους δύο πολιτικούς καλώντας τους να κρατήσουν μέσα τους τις διαφορές τους.

«Όταν είστε μπροστά σε άλλους να κρατάτε τα χέρια σας. Οπότε ως απλοί πολίτες θα γίνετε οι “πατέρες” του έθνους σας» πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Από το 2013 οπότε και ξέσπασε ο εμφύλιος στο Νότιο Σουδάν, δύο χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίησή του από το Σουδάν, έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 380.000 άνθρωποι.Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ