Βγήκε δήμαρχος για να πάρει εκδίκηση… από το αφεντικό της – ΒΙΝΤΕΟ

Μία υπάλληλος στον δήμο Μπιλετζίκ κέρδισε τη δημαρχία στο προάστιο Παζαργερί, παίρνοντας έτσι εκδίκηση από το πρώην αφεντικό της και απερχόμενο δήμαρχο, που την είχε προηγουμένως αναγκάσει να παραιτηθεί από τη δουλειά της.

«Το έκανα για να δώσω ένα παράδειγμα και να δείξω στις γυναίκες μας ότι μπορούμε να πετύχουμε αν κρατάμε το χαρακτήρα μας», δήλωσε η Ζεκιγέ Τεκίν.

Η Τεκίν ξεκίνησε το 2004 ως γραμματέας στον δήμο, αλλά σιγά σιγά αναρριχήθηκε σε ανώτερες θέσεις, κάτι που δεν άρεσε, φαίνεται, στον απερχόμενο δήμαρχο Μουζαφέρ Γιαλτσίν, ο οποίος προσπάθησε να τη μετακινήσει σε άλλη θέση και να τη ρίξει σε δυσμένεια. Αρχικώς η Ζεκιγέ Τεκίν ήθελε να βάλει υποψηφιότητα με το κυβερνών ΑΚΡ, αλλά το κόμμα επέλεξε το πρώην αφεντικό της Μουζαφέρ Γιαλτσίν, ο οποίος είχε ήδη διατελέσει δήμαρχος επί δύο θητείες. Τότε η Τεκίν αποφάσισε να κατέβει ως ανεξάρτητη, πραγματοποιώντας μία εκστρατεία με σύμμαχο της γυναίκες του δήμου της, τις οποίες αποκαλεί ‘αδελφές’, και έτσι κατάφερε να κερδίσει το πρώην αφεντικό της, που το μόνο που δεν περίμενε ήταν να ηττηθεί από μία υπάλληλό του.

Η Ζεκιγέ Τεκίν είναι μία από τις λίγες γυναίκες δημάρχους που εκλέχτηκαν στις εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Η Φατμά Σαχίν κέρδισε με το ΑΚΡ για δεύτερη φορά τη δημαρχία του Γκαζιαντέπ στη ΝΑ Τουρκία.

Η Οζλέμ Τσερτσίογλου από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κέρδισε τον μητροπολιτικό δήμο στο Αϊδίνι, στα παράλια του Αιγαίου. Συνολικά 4 γυναίκες από την αντιπολίτευση και μία από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ εκλέχτηκαν σε δήμους της Σμύρνης.

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ