Υπόθεση μικρής Μαντλίν: Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος των πορτογαλικών Αρχών

Ένα ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων σχετικά με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν από πορτογαλικό θέρετρο πριν από 12 χρόνια, επανέφερε στην επικαιρότητα την υπόθεση.

Στο ντοκιμαντέρ αναδείχθηκαν σημαντικές παραλείψεις των πορτογαλικών Αρχών στη διερεύνηση της υπόθεσης με τη σημαντικότερη αυτών να είναι ότι αμέλησαν να ανακρίνουν τον βασικό ύποπτο για την εξαφάνιση της 4χρονης που παραθέριζε με τους γονείς της στην Πράια ντα Λους.

Ο ηρωινομανής Ευκλίδης Μοντέιρο εργαζόταν στο θέρετρο όπου παραθέριζε η οικογένεια πριν από την εξαφάνιση της μικρής Μάντι στις 3 Μαΐου 2007.

Ο 40χρονος Μοντέιρο απολύθηκε από τη δουλειά του στο παραλιακό κλαμπ επειδή έκλεβε αντικείμενα από τους τουρίστες, λίγο πριν από το περιστατικό που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο Μοντέιρο ήγειρε υποψίες όταν διερευνήθηκαν τηλεφωνικά αρχεία σύμφωνα με τα οποία επέστρεψε στο θέρετρο όπου διέμεναν οι ΜακΚαν έναν χρόνο αφού είχε απολυθεί. Σύμφωνα με τις αστυνομικές εικασίες ο 40χρονος μπορεί να ήθελε να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του. Επίσης, εικάζεται ότι μπορεί να έπεσε τυχαία πάνω στη Μαντλίν ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει το δωμάτιο των ΜακΚαν, σύμφωνα με την Daily Telegraph κι έτσι διατυπώνονται φόβοι ότι ο άνδρας απήγαγε τη μικρούλα.

Το 2013 η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha δημοσίευσε: “Τα κίνητρα που μπορεί να οδήγησαν έναν πρώην εργαζόμενο στην απαγωγή της μικρής είναι υπό έρευνα. Ο ύποπτος μπορεί να πήρε το παιδί για να διαπράξει σεξουαλικό έγκλημα πριν τη σκοτώσει. Αλλά θα μπορούσε να διαπράξει την απαγωγή ως μορφή εκδίκησης για τη διοίκηση του θερέτρου”.

Η αστυνομία έχασε κρίσιμο χρόνο να ανακρίνει τον Μοντέιρο καθώς έλειπε από τη λίστα των νυν και πρώην εργαζομένων στο θέρετρο, που δόθηκε στην αστυνομία κατά την αρχική έρευνα.Αλλά μετά τον εντοπισμό των ύποπτων τηλεφωνικών αρχείων, οι ντετέκτιβ τον χαρακτήρισαν ύποπτο και αναμενόταν να τον ανακρίνουν.

Ωστόσο, ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία γιατί σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 2009. Ο Μοντέιρο από το Πράσινο Ακρωτήρι καταδικάστηκε το 1996 για κλοπή αλλά διέφυγε της απέλασης. Όταν η Μάντι εξαφανίστηκε, αυτός ζούσε στο Λάγκος,μόλις 15 λεπτά από το σημείο όπου το κοριτσάκι εξαφανίστηκε. Ο Νέλσον Ροντρίγκες, μπάρμαν και σερβιτόρος που εργαζόταν με τον Μοντέιρο το 2006 τον περιέγραψε ως σκοτεινό χαρακτήρα. “Επιφανειακά φαινόταν ωραίος τύπος αλλά κάτι πήγαινε στραβά μαζί του. Εμφανιζόταν στη δουλειά με θολά μάτια, μερικές φορές έμοιαζε ότι δεν ήταν καν εκεί. Και αντικείμενα εξαφανίζονταν διαρκώς, κομπιούτερ, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, οτιδήποτε βρισκόταν ολόγυρα”.

Πηγή: The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ