Η πόλη που θα έχει για δήμαρχο μια… κατσίκα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μια… κατσίκα επέλεξαν για νέο δήμαρχο οι κάτοικοι του Φερ Χέιβεν, μιας μικρής πόλης στο Βερμόντ, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Το όνομα της κατσίκας βέβαια προδιαθέτει για την πολιτική σκηνή, καθώς ονομάζεται… Λίνκολν.

Σημειώνεται ότι το Φερ Χέιβεν, με πληθυσμό 2500 κατοίκων, δεν έχει δήμαρχο, αλλά έναν δημοτικό μάνατζερ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διοίκηση της πόλης. Ο “town manage” Τζόζεφ Γκάντερ, είχε διαβάσει ένα άρθρο που αφορούσε ένα χωριό στο Μίσιγκαν που είχε εκλέξει για δημοτικό σύμβουλο μια γάτα και σκέφτηκε να κάνει κάτι παρόμοιο. Προκήρυξε λοιπόν ανάλογες εκλογές με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς.

Στις κάλπες που στήθηκαν την Τρίτη αναμετρήθηκαν 16 υποψήφιοι, όλοι ζωάκια. Νικήτρια με 13 ψήφους βγήκε η Λίνκολν, η οποία είναι η κατσίκα του καθηγητή των μαθηματικών στο δημοτικό σχολείο του χωριού, ενώ δεύτερος σε ψήφους ήταν ο σκύλος Σάμι.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, διάρκειας ενός έτους, θα είναι η εκπρόσωπος της πόλης στα σημαντικότερα γεγονότα του χωριού.

«Η παρέλαση της Ημέρας των Πεσόντων, το Φεστιβάλ Μήλου…» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Γκάντερ.

Όπως είπε ήταν «ένας καλός τρόπος για να ενδιαφερθούν τα παιδιά για τη δημοκρατία» δήλωσε ο Γκάντερ, παρότι το ποσό που συγκεντρώθηκε για την παιδική χαρά ήταν μόλις 100 δολάρια.

«Η συμμετοχή (53 ψήφοι συνολικά) ήταν ισχνή, όμως όλο αυτό ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Αναμένουμε να είναι μεγαλύτερη του χρόνου» πρόσθεσε ο δημοτικός μάνατζερ της αμερικανικής πόλης.

Πηγή ΦΩΤΟ: associated press

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ