• Κινδυνεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

  9:12 μμ, Πέμπτη 19 Ιουλ 2012 9:12 μμ, Πέμπτη 19 Ιουλ 2012

  Η απόφαση των εργατικών συνδικάτων για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου αποτελεί το νέο, μεγάλο ''πονοκέφαλο'' των βρετανικών αρχών.

  Μετά από τα προβλήματα στις μετακινήσεις και τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο, που εμφανίστηκαν αρκετές ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, κινητοποιήσεις αποφάσισαν να κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα τελωνεία. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια κατά την είσοδο των φιλάθλων, που έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

  H Ένωση των εργαζομένων στα τελωνεία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στον έλεγχο των διαβατηρίων, θα απεργήσουν στις 26 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα αρνηθούν να εργαστούν υπερωριακά, λόγω των περικοπών στις αποδοχές τους και της μείωσης των θέσεων εργασίας.

  ''Η ζωή του προσωπικού έχει γίνει ανυπόφορη από αυτές τις περικοπές και βρίσκονται σε οριακό σημείο'', δήλωσε ο Μαρκ Σεργούτκα, γενικός γραμματέας του συνδικάτου δημόσιων και εμπορικών υπηρεσιών, που είναι από τα πιο μαχητικά της Βρετανίας.

  Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, αφού, όπως υποστηρίζει, μόνο το 20% των μελών του συνδικάτου πήρε μέρος στην ψηφοφορία όπου ελήφθη η σχετική απόφαση.

  ''Δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό να γίνει απεργία. Δεν πιστεύω ότι δικαιολογείται μια τέτοια ενέργεια'', δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα