Βρετανική κριτική για «χαλαρή» στάση της Ελλάδας απέναντι στη Ρωσία – Νέες αιχμές Τούρκου βουλευτή

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την ενόχληση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη “χαλαρή” όπως τη χαρακτήρισε στάση των Αθηνών απέναντι στη Ρωσία εξέφρασε ο λόρδος Τζόπλινγκ , μέλος της διακοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ η οποία συνεδριάζει αυτές τις ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο λόρδος Τζόπλινγκ είπε αρχικά πως «έχει ακουστεί ότι η Ρωσία έχει παρεισφρήσει σε μυστικές υπηρεσίες και η στάση της είναι μια ελλοχεύουσα πρόκληση» ενώ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες με την απέλαση Ρώσων πρακτόρων από την Ελλάδα και την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρώφ στην χώρα μας. «Πέρυσι δεν ήταν που ανεστάλη η επίσκεψη στην χώρα σας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών; Εκπλήσσομαι και κάπως προβληματίζομαι με την αντίδραση που έχετε δείξει στην πρόκληση αυτή της Ρωσίας. Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ της χαλάρωσης των κυρώσεων προς την Ρωσία. Η Βρετανία έχει εκπλαγεί που η Ελλάδα δεν συμπαραστέκεται» είπε ο Βρετανός Λόρδος.

Στην ίδια συνεδρίαση αίσθηση προκάλεσαν οι νέες αιχμές Τούρκου βουλευτή , δύο μόλις ημέρες μετά τις απειλές για συνέπειες αν συνεχιστούν μονομερώς οι εξορύξεις στην Κύπρο. Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας Οσμάν Ασκίν Μπακ αναρωτήθηκε κατά πόσο «η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της δυτική χώρα!»

Ο βουλευτής, παραπονέθηκε ότι όταν η Τουρκία έρχεται στα Βαλκάνια και μιλάμε γι’ αυτά, υπάρχουν συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως έναν εξωτερικό παράγοντα που θέλει να παρεισφρήσει σε αυτά και «ξεχνάτε ότι είμαστε μέρος των Βαλκανίων. Τέτοιες προκαταλήψεις και εμμονές μας απογοητεύουν».

Η απάντηση ήρθε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής Χρήστο Καραγιαννίδη ο οποίος είπε ότι στη Συμμαχία όλα τα μέλη είναι ισότιμα και ότι κανένας στο ΝΑΤΟ δεν θεωρεί καμία άλλη χώρα ως επικίνδυνη με βούληση να παρεισφρήσει.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ