Ανασύρθηκαν δύο νεκροί από το μοιραίο Boeing 767 που συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του Χιούστον

Δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια εμπορευματικού αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση για λογαριασμό της υπηρεσίας Prime της Amazon, της εταιρείας-κολοσσού της λιανικής μέσω Διαδικτύου, όταν συνετρίβη σε κόλπο λίγες δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το Χιούστον του Τέξας το Σάββατο, γνωστοποίησαν οι αρχές.

Οι τρεις επιβαίνοντες, μέλη του πληρώματος του Boeing 767 που διαχειριζόταν η αεροπορική εταιρεία Atlas Air Worldwide, σκοτώθηκαν όταν το εμπορευματικό αεροσκάφος συνετρίβη καθώς προσέγγιζε στο George Bush Intercontinental Airport του Χιούστον, ανέφεραν η Άτλας και η Μπόινγκ σε ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες Κυριακή.

Ο Μπράιαν Χόθορν, σερίφης της Κομητείας Τσέιμπερς, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Κυριακής (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας) ότι δύο πτώματα έχουν ήδη ανασυρθεί και οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί το τρίτο.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) Ρόμπερτ Σούμγουολτ δήλωσε πως η υπηρεσία του ανέκτησε βίντεο με διάρκεια περίπου πέντε δευτερόλεπτα που καταγράφει τη συντριβή από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα επιτήρησης μιας φυλακής στην περιοχή.

Το αεροσκάφος στο βίντεο «κάνει πολύ απότομη κάθοδο» με «το ρύγχος στραμμένο προς το έδαφος», τόνισε ο Σούμγουολτ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τους χειριστές πως αντιμετώπιζαν κίνδυνο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν θεωρεί πως πρόκειται για «κάτι περισσότερο από μια συντριβή αεροσκάφους», ο ειδικός ερευνητής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Πέρι Τέρνερ απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή» δεν υπάρχουν υπόνοιες για κάτι διαφορετικό από ένα δυστύχημα.

Το 767 συνετρίβη στο βόρειο άκρο του Κόλπου Τρίνιτι, κοντά στη μικρή πόλη Ανάουακ, περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, περί τις 12:40. Είχε απογειωθεί από το Μαϊάμι.

Για μια στιγμή «θλίψης για όλους μας» έκανε λόγο ο Μπιλ Φλιν, διευθύνων σύμβουλος της Άτλας, διαβεβαιώνοντας πως η εταιρεία «συνεργάζεται στενά» με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές και τοπικές υπηρεσίες «επί του πεδίου στο Χιούστον».

Η Άτλας διαχειρίζεται έναν στόλο εμπορευματικών αεροσκαφών Μπόινγκ 767 για λογαριασμό της Άμαζον, βάσει συμφωνίας που κλείστηκε το 2016.

Η Μπόινγκ έστειλε ειδικούς σε τεχνικά θέματα για να συνδράμουν τα στελέχη της NTSB που διενεργούν την έρευνα για το δυστύχημα, ανέφερε η κατασκευάστρια σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ