Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο μακελάρης του κλαμπ της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά του 2017

Αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του ενώπιον δικαστηρίου ο βασικός ύποπτος της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, την Πρωτοχρονιά του 2017 με 39 νεκρούς και 79 τραυματίες, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν, συνελήφθη τη 17η Ιανουαρίου του 2017 από την αστυνομία. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι αποτελεί εκδίκηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Μασαρίποφ είναι ένας από τους 58 κατηγορουμένους, 39 εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί, στην ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης για το μακελειό στο κλαμπ Reina.

Ο δράστης άνοιξε πυρ με ένα αυτόματο τουφέκι, ρίχνοντας βομβίδες κρότου λάμψης προκειμένου να μπορεί να ξαναγεμίσει το όπλο του, ενώ δεν δίσταζε να πυροβολεί αδιακρίτως τους τραυματίες που είχαν πέσει στο έδαφος. Μεταξύ των θυμάτων του βρίσκονταν Τούρκοι, Άραβες, Καναδοί και Ινδοί πολίτες.

Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ ανακάλεσε την προηγούμενη ομολογία του στην αστυνομία, όπου είχε δηλώσει ένοχος και αμφισβήτησε τις αποδείξεις σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ο μοναδικός άνθρωπος, που φωτογραφήθηκε να κρατάει ένα πυροβόλο όπλο μέσα στο κλαμπ, επεσήμανε το Anadolu.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι τον συνέδεσαν με την επίθεση και εξήγησε ότι αποφάσισε να κρυφτεί, αφού είδε τις φωτογραφίες που είχαν συνδέσει με το όνομά του, καθώς δεν είχε ταυτότητα, προσθέτει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ