Νίκη της κεντροδεξιάς σε τοπικές εκλογές της Ιταλίας

Σύμφωνα με τα «instant poll» που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Rai, o υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Μάρκο Μαρσίλιο, κερδίζει την αναμέτρηση για την προεδρία της περιφέρειας Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία με ποσοστό 44%.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 11 το βράδυ ώρα Ιταλίας και η επίσημη καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης πάντως μεταδίδουν ότι στις τοπικές εκλογές αυτές υπερίσχυσε η κεντροδεξιά.

Σύμφωνα, πάντα, με τα «instant poll» ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Τζοβάνι Λενίνι λαμβάνει ποσοστό 32% και η Σάρα Μαρκότσι, του Κινήματος Πέντε Αστέρων, δεν ξεπερνά το 23%.

Η συντηρητική παράταξη (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια, Αδέλφια της Ιταλίας) αποφάσισε να κατέβει ενωμένη στις περιφερειακές εκλογές.

Ο γραμματέας της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι διαβεβαίωσε ότι αυτή η συμμαχία σε τοπικό επίπεδο δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την κυβερνητική συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Η κακή επίδοση των οποίων συνδέεται, σε ένα βαθμό, με την αισθητή πτώση του ποσοστού συμμετοχής: αυτό δεν ξεπέρασε, κατά τα ως τώρα στοιχεία, το 50%.

Επιβεβαιώνεται, πάντως, η ανοδική πορεία για τη Λέγκα, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην νίκη του κεντροδεξιού υποψήφιου στο Αμπρούτσο.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ