Απορρίπτει η Βενεζουέλα το τελεσίγραφο της Ευρώπης για εκλογές

Η Βενεζουέλα απέρριψε κατηγορηματικά στον ΟΗΕ το τελεσίγραφο που απηύθυναν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με το οποίο της δίνουν προθεσμία οκτώ ημερών για να προκηρύξει εκλογές . Μάλιστα, προειδοποιούν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγνωρίσουν την εξουσία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό.

“Κανείς δεν θα μας δώσει προθεσμίες ούτε θα μας πει εάν πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές ή όχι. Ποιοι είστε εσείς για να δίνετε τελεσίγραφο σε μια κυρίαρχη κυβέρνηση; Αυτό είναι ανάμιξη. Η Βενεζουέλα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας επιβάλει καμία απόφαση ή εντολή. Καμιά δύναμη δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη χώρα μας το μέλλον της. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πορεία της δημοκρατίας μας”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο συνεχίζει να ελπίζει στη διεξαγωγή μιας επικοινωνίας και ενός διαλόγου με τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

“Πρόθεσή μας είναι να καθιερώσουμε μια επικοινωνία και έναν διάλογο με την κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ, η πρόταση αυτή υπάρχει και συνεχίζει να είναι στο τραπέζι. Αυτό επιδιώκαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας”, δήλωσε ο Χόρχε Αρεάσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ