Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

“Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα” ανέφερε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε δήλωση της στην εφημερίδα ‘Καθημερινή, λίγες ώρες πριν από την άφιξη της στην Αθήνα.

Η κ. Μέρκελ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας καθώς και ότι “με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο”.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ:

“Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Γνωρίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια δύσκολη πορεία. Ωστόσο με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον. Εδώ θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα στην πορεία της αυτή μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ