Θλιβερό – Άγρια ζώα που εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη το 2018 – ΦΩΤΟ

Το 2018 είναι πλέον παρελθόν και δυστυχώς μαζί του εξαφανίστηκαν για πάντα από τον πλανήτη και κάποια είδη άγριων ζώων. Η ανθρώπινη δραστηριότητα οδήγησε στη εξαφάνιση μερικά εντυπωσιακά είδη ζώων.

Ίσως, το σημαντικότερο από τα είδη που εξαλείφθηκαν οριστικά το 2018 ήταν ο λευκός αφρικανικός ρινόκερος, καθώς το τελευταίο αρσενικό του είδους των επιβλητικών θηλαστικών της ανατολικής Αφρικής πέθανε σε βαθιά γεράματα τον Μάρτιο.

Πλέον, έχουν απομείνει μόνο δύο θηλυκά του είδους σε προστατευόμενη περιοχή της Κένυας, όμως εξαιτίας του προχωρημένου της ηλικίας τους θεωρείται αδύνατη οποιαδήποτε ελπίδα αναπαραγωγής του πληθυσμού.

Ένα ακόμη είδος που αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Γη είναι και το πούμα της ανατολής, το οποίο το 2018 κηρύχθηκε οριστικά εξαφανισμένο από την περιοχή όπου διαβιούσε παραδοσιακά, από την Αμερικανική Υπηρεσία Άγριας Ζωής.

Παρελθόν από τον πλανήτη αποτελεί κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά είδη παπαγάλου που γνωρίσαμε ποτέ. Το είδος Spix Macau (μπλε παπαγάλος), το οποίο διαβιούσε κυρίως στην τροπική λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου στην Νότιο Αμερική κηρύχθηκε οριστικά εξαφανισμένο τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς δεκάδες ερευνητικές αποστολές που είχαν στόχο την εξεύρεση ατόμων σε καθεστώς άγριας ζωής στέφθηκαν από αποτυχία.

Πηγή: perierga.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ