Δεκάδες νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και αντάρτων στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ένοπλοι, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτικών ομάδων στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στις συγκρούσεις αυτές, στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, ήρθαν αντιμέτωποι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) με έναν συνασπισμό ανταρτικών ομάδων, τον Νουρεντίν Ζίνκι.

Την Δευτέρα οι τζιχαντιστές κατηγόρησαν αυτόν τον συνασπισμό ότι σκότωσε πέντε μαχητές τους και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των θέσεών τους. Δώδεκα τζιχαντιστές, πέντε αντάρτες του Νουρεντίν Ζίνκι και δύο πολίτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η ομάδα Νουρεντίν Ζίνκι είναι μία από τις βασικές συνιστώστες του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου, της μεγαλύτερης ανταρτικής οργάνωσης στη Συρία, την οποία υποστηρίζει η Τουρκία.

Η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ και άλλοι τζιχαντιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ, που συνορεύει με το Χαλέπι. Οι δύο οργανώσεις συγκρούονται τακτικά τα τελευταία δύο χρόνια, προσπαθώντας να καταλάβουν η μία τα εδάφη της άλλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ