• ΗΠΑ: Οι λεσβίες στις εκλογές

  5:30 μμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012 5:30 μμ, Παρασκευή 13 Ιουλ 2012

  Για πολλές δεκαετίες, οι αμερικανίδες λεσβίες σημείωναν σταδιακή πρόοδο στην αμερικανική πολιτική ζωή. Τώρα όμως έχουν για πρώτη φορά μια σοβαρή εκπροσώπηση: μια οργάνωση γνωστών ομοφυλόφιλων γυναικών που θα προωθήσουν κατά την προεκλογική περίοδο τα δικαιώματα των γκέι και των γυναικών εν γένει.

  Η οργάνωση λέγεται LPac και υποστηρίζεται μεταξύ άλλων από την πρώην τενίστρια Μπίλι Τζιν Κινγκ και την ηθοποιό Τζέιν Λιντς. Με βάση τη νέα νομοθεσία για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας, η οργάνωση αυτή θα μπορεί να συγκεντρώνει και να δαπανά απεριόριστους πόρους.

  Ο στόχος της LPac είναι να συγκεντρώσει φέτος ένα εκατομμύριο δολάρια, τα οποία θα διαθέσει για να στηρίξει υποψήφιους που συμμερίζονται τις ιδέες της ή να καταπολεμήσει μέτρα που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντά της. Οι Ρεπουμπλικανοί, για παράδειγμα, προσπαθούν να απαγορεύσουν τους γάμους των ομοφυλοφίλων και να περιορίσουν την πρόσβαση στις κλινικές που κάνουν αμβλώσεις.

  «Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εξακολουθεί να πολεμά τα δικαιώματα των λεσβιών και των γυναικών εν γένει», σημειώνει η επιχειρηματίας Σάρα Σμιτ, πρόεδρος της οργάνωσης. «Θέλω να ξυπνήσω την επομένη των εκλογών και να ξέρω πως έκανα ό,τι μπορούσα για να καταπολεμήσω αυτή τη στάση».

  Σύμφωνα με τη Σμιτ, η ιδέα να ιδρυθεί η LPac πρωτοσυζητήθηκε το περασμένο φθινόπωρο. Μέσα σε λίγους μήνες, οι υποστηρικτές της ιδέας διαπίστωσαν ότι μπορούσαν εύκολα να έρθουν σε επαφή με πρόθυμους δότες και να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονταν.

  Η LPac θα επικεντρώσει την προσοχή της στην προεδρική μάχη ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ. Ο πρώτος απέσπασε πρόσφατα θετικά σχόλια από τις οργανώσεις των ομοφυλοφίλων όταν τάχθηκε υπέρ των γάμων των γκέι και του δικαιώματός τους να υπηρετούν ανοιχτά στον αμερικανικό στρατό. Ο Ρόμνεϊ, πάλι, κατηγορείται ότι κάνει διακρίσεις εναντίον των πολιτών με την άρνησή του να δεχθεί τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα