Η “Λίστα Τιμής” της βρετανικής κυβέρνησης για το 2019 τιμά ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Εργαζόμενοι σε δεκάδες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, κυρίως όσοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου και του Μάντσεστερ, αλλά και στην πυρκαγιά του πύργου Grenfell, αναγνωρίστηκαν με κάποιον τίτλο τιμής στην φετινή λίστα Τιμής της Νέας Χρονιάς (2019) που ανακοίνωσε φέτος, όπως κάθε χρόνο, η βρετανική κυβέρνηση.

Στην λίστα των τιμώμενων, εκτός από προσωπικότητες των τεχνών, της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των ΜΜΕ, του αθλητισμού, της πολιτικής, των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται και καθημερινοί άνθρωποι που αναγνωρίζονται για τα επιτεύγματά τους σε όλη την επικράτεια.

Από διασημότητες, τον τίτλο τιμής της Κυρίας (Dame) έλαβε το μοντέλο της δεκαετίας ’60 Twiggy, και τον τίτλο του Ιππότη (Knight) ο κωμικός – παρουσιαστής και γνωστός από την συμμετοχή του στους Monty Python, Michael Palin, μαζί με τους συγγραφείς Margaret Atwood and Philip Pullman. Τον τίτλο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας έλαβε η δημοφιλής συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, Julia Donaldson.

Ο βουλευτής, υποστηρικτής του Brexit, John Redwood, μαζί με τον βουλευτή των Τόρις (υπέρμαχος του remain) Gary Streeter έλαβαν επίσης τον τίτλο του Ιππότη, μαζί με τον Alan Campbell των Εργατικών. Κάποιοι από αυτούς τους τίτλους τιμής προκάλεσαν σχόλια στον βρετανικό τύπο ότι η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, χρησιμοποιεί το σύστημα τιμής για να προλειάνει το έδαφος για μια συμφωνία για το Brexit.

Συνολικά 43 βραβεία δόθηκαν σε ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις τρομοκρατικές επιθέσεις το 2017 (Λονδίνο και Μάντσεστερ) και στην φωτιά που ξέσπασε στον πύργο Grenfell, κυρίως ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζόμενοι σε αστυνομία, ασθενοφόρα κ.ά.

Ο γηραιότερος τιμώμενος είναι ο 100χρονος, Rupert Lingwood, βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του προς την κοινότητα Co Tyrone της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο νεότερος είναι ο 22χρονος Saeed Atcha, ιδρυτής νεανικού περιοδικού, για τις υπηρεσίες του σε νέους ανθρώπους στην περιοχή Bolton.

Συνολικά απονεμήθηκαν 1.148 τίτλοι τιμής, εκ των οποίων το 47% σε γυναίκες, ενώ το 12% των υποψηφίων προερχόταν από μειονοτικές ομάδες.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ