Τερέζα Μέι: Είμαστε στην αρχή των συζητήσεων για το Brexit

“Μόλις στην αρχή των συζητήσεων”, είπε ότι βρίσκεται η Τερέζα Μέι με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στην προσπάθειά της να λάβει εγγυήσεις ότι το “δίχτυ ασφαλείας” στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία θα είναι προσωρινό, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, την οποία ανέβαλε χθες, είπε: “Είμαστε ακόμη στην αρχή των διαπραγματεύσεων και την αρχή των συνομιλιών”.

Απέφυγε δύο φορές να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές για να κινηθεί η διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της από το ίδιο της το κόμμα.

Νωρίτερα, η Τερέζα Μέι συναντήθηκε στο Βερολίνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η οποία τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω διαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit.

Πηγές που παρέστησαν στη συνάντηση αυτή, και τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η καγκελάριος εξέφρασε ταυτόχρονα την αισιοδοξία της ότι η συμφωνία θα εγκριθεί.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης με τον οποίο συνομίλησε το πρωί η Μέι, σχολίασε μέσω Twitter ότι είχαν έναν “χρήσιμο διάλογο” αν και είχε αφήσει με σαφήνεια να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ