Υπουργός Brexit: Η Μέι θα παραμείνει Πρωθυπουργός ακόμα και αν απορριφθεί η συμφωνία της με Ε.Ε

«Η ψηφοφορία είναι την Τρίτη. Η Πρωθυπουργός αγωνίζεται για εμάς και θα παραμείνει στον θώκο», απάντησε την Κυριακή ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ όταν ρωτήθηκε αν η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μπορεί να παραμείνει Πρωθυπουργός στην περίπτωση που χάσει μια κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία της σχετικά με το Brexit.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μέι μπορεί να αναβάλει την ψηφοφορία, την οποία φαίνεται ότι θα χάσει, και να επιστρέψει στην Ε.Ε και να ζητήσει περισσότερες παραχωρήσεις, ο Μπάρκλεϊ είπε στο BBC πως η κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη στην ψηφοφορία, η οποία θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

Στο μεταξύ, το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, κάλεσε την πρωθυπουργό να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να προσπαθήσει να επαναδιαπραγματευθεί μια συμφωνία διαζυγίου για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα γίνει αποδεκτή από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Ο δρόμος προς τα εμπρός για την πρωθυπουργό είναι να επιστρέψει στις Βρυξέλλες». δήλωσε στο Sky News ο Νάιτζελ Ντοντς, επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Αυτό για το οποίο είμαστε πρώτα απ΄όλα αποφασισμένοι να κάνουμε είναι να ηττηθεί η κυβερνητική σημαντική ψηφοφορία για τη συμφωνία αυτή», είπε ο Ντοντς για την τρέχουσα συμφωνία της Μέι.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ