Η Χέδερ Νάουερτ θα διαδεχθεί τη Νίκι Χέιλι στον θώκο της πρέσβειρας στον ΟΗΕ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να ονομάσει την εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τη Χέδερ Νάουερτ, επόμενη πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloombergτην Πέμπτη, επικαλούμενο τρεις πηγές.

Η απερχόμενη Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την παραίτησή της τον Οκτώβριο, διευκρινίζοντας ότι θα αποχωρούσε από τον θώκο στα τέλη της χρονιάς. Παρέμεινε στο αξίωμα — το οποίο είναι ισότιμο με αυτό του υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση — για 18 μήνες.

Το Μπλούμπεργκ χαρακτηρίζει ανορθόδοξη την επιλογή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, καθώς η 48χρονη Νάουερτ, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, δεν έχει καμιά εμπειρία στην πολιτική ή στη χάραξη πολιτικής.

Έγινε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Απρίλιο του 2017. Νωρίτερα φέτος, ονομάστηκε υπηρεσιακή υφυπουργός αρμόδια για τις δημόσιες σχέσεις.

Εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και του αμερικανικού ΥΠΕΞ δεν απάντησαν αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε να σχολιάσουν την πληροφορία.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε τον Νοέμβριο ότι η θέση προσφέρθηκε στη Νάουερτ, αλλά δεν έγινε ξεκάθαρο τότε εάν η ίδια συμφώνησε να την αναλάβει.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ