Ε.Ε για Brexit: Οι Βρυξέλλες δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο αν απορριφθεί η συμφωνία

Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει η Ε.Ε μία πιθανή απόρριψη της σημερινής συμφωνίας για το Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, εκτός από τον σχεδιασμό που υπάρχει για την βρετανική αποχώρηση χωρίς συμφωνία, σύμφωνα με δηλώσει Ευρωπαίου Αξιωματούχου.

«Το μόνο εναλλακτικό σχέδιο που συνεχίζεται είναι ο προγραμματισμός της προετοιμασίας. Αυτή η δουλειά συνεχίζεται», απάντησε σε δημοσιογράφους αναφορικά με το ενδεχόμενο της διεξαγωγής νέων διαπραγματεύσεων υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος, μετά την σημερινή ευρωπαϊκή διάσκεψη για την προετοιμασία της Ε.Ε.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι αυτές οι προετοιμασίες μη συμφωνίας, δεν συζητήθηκαν μεταξύ των ηγετών σήμερα, ενώ δεν υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών και της Τερέζα Μέι ή “υποθετικές ερωτήσεις” σχετικά με το τι θα συμβεί στην ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία αυτή, αναμένεται να διεξαχθεί λίγο πριν την ευρωπαϊκή διάσκεψη στις 13-14 Δεκεμβρίου.

Ο αξιωματούχος απέρριψε εικασίες για διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των ηγετών σχετικά με το αν θα μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βρετανία. «Υπάρχει μία κοινή εντύπωση σχετικά με το ότι είναι επάνω στο τραπέζι και αποτελεί την μοναδική πιθανή συμφωνία, με δεδομένες τις θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλες συνομιλίες, απάντησε: «Μετά από αυτήν την μακρά διαδικασία, δεν μπορώ να δω πως μπορείς να φτάσεις εκεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ