Παγκόσμιο σοκ – 26χρονος κατηγορείται για την κακοποίηση 300 αγοριών

Ένας 26χρονος άνδρας από τη Νορβηγία κατηγορείται για σεξουαλικά αδικήματα στα οποία εμπλέκονται περισσότερα από 300 αγόρια και νεαροί άνδρες, στη μεγαλύτερη υπόθεση του είδους στην ιστορία της χώρας.

Η υπόθεση έρχεται στη δημοσιότητα έπειτα από διετή εξαντλητική έρευνα από την αστυνομία του Όσλο με αντικείμενο έναν άνδρα που δεν κατονομάζεται, ο οποίος φέρεται να προσέγγιζε τα θύματά του, τα περισσότερα ηλικίας από 13 έως 16 ετών την περίοδο της κακοποίησης, σε διαδικτυακά δωμάτια επικοινωνίας ή μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων του Snapchat.

Ο ύποπτος, πιθανώς διαιτητής ποδοσφαίρου, υποκρινόταν ότι είναι κορίτσι στην εφηβεία και έπειθε τα αγόρια σε σεξουαλικές πράξεις με την υπόσχεση ότι θα τους προσφέρει ερωτικές φωτογραφίες. Μαγνητοσκοπούσε τις βιντεοσκοπημένες επικοινωνίες τους και τους εκβίαζε ότι θα της δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο αν δεν του έστελναν περισσότερο υλικό, σύμφωνα με το 81σέλιδο υπόμνημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Verdens Gang”, η αστυνομία βρήκε περισσότερα από 16.463 βίντεο στο κομπιούτερ του 26χρονου, από αγόρια με καταγωγή από Νορβηγία αλλά και Σουηδία και Δανία. Για κάποια από τα θύματα ο 26χρονος κατηγορείται και για βιασμό σύμφωνα με τα νορβηγικά μέσα.

Tα περιστατικά έλαβαν χώρα στην περίοδο ανάμεσα στο 2011-2016, οπότε ο άνδρας συνελήφθη έπειτα από συνομιλία, συνάντηση και κακοποίηση νεαρού ο οποίος στο παρελθόν ήταν βοηθός του. Σύμφωνα με τον συνήγορο του δράστη, έχει παραδεχθεί τα πάντα στην αστυνομία και συνεργάζεται ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση. Έχει μετανιώσει για τις πράξεις του αλλά ακόμη δεν έχει απαντήσει σε όλες τις μεμονωμένες κατηγορίες.

Από όλα τα θύματα μόνο ένα βρήκε τη δύναμη να το αποκαλύψει στους γονείς του, ενώ η μητέρα ενός δεύτερου ανακάλυψε μόνη της το δράμα του παιδιού της. Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ