O Tραμπ απάντησε γραπτώς στα ερωτήματα του Ρόμπερτ Μάλερ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έστειλε την Τρίτη τις γραπτές απαντήσεις του στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, ο οποίος διενεργεί την έρευνα για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016 στις ΗΠΑ.

«Σήμερα, ο πρόεδρος απάντησε στις γραπτές ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα», είπε ένα από τα μέλη της ομάδας των δικηγόρων του Τραμπ, ο Τζέι Σέκουλοου, σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ. «Ο πρόεδρος απάντησε γραπτώς», διευκρίνισε.

«Είναι καιρός αυτή η έρευνα να ολοκληρωθεί», έκρινε από την πλευρά του ένας ακόμη δικηγόρος του ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου, ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσθέτοντας ότι ο ένοικος του Λευκού Οίκου «συνεργάστηκε» σε αυτή την έρευνα κατά τρόπο «που δεν είχε προηγούμενο».

Ο Μάλερ έχει ανατεθεί να ερευνήσει εάν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στη Μόσχα και μέλη της ομάδας που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τελευταίος κατήγγειλε για νιοστή φορά την Τρίτη το «κυνήγι μαγισσών». «Καμία σύμπραξη, τίποτα!», πέταξε από τον κήπο του Λευκού Οίκου πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα, όπου θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών.

Ο μεγιστάνας απέπεμψε πριν από δύο εβδομάδες τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και τον αντικατέστησε, προσωρινά, με τον Μάθιου Ουίτακερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει επικρίνει δημόσια την έρευνα του Μάλερ.

Ανάμεσα στα θέματα για τα οποία πιστεύεται πως απάντησε ο Τραμπ είναι η πολυσυζητημένη συνάντηση του Ιουνίου του 2016 που έκαναν ο γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος, και άλλα μέλη της εκστρατείας του, με Ρώσους, τουλάχιστον με βάση όσα δήλωσε μια πηγή την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι μάλλον απίθανο να συμφωνήσει να καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα, εξηγώντας πως «αρκετό χρόνο χάσαμε με το κυνήγι μαγισσών αυτό και η απάντηση είναι, μάλλον, τελειώσαμε».

Είναι ασαφές ακόμη αν ο Μάλερ θα κλητεύσει τον Τραμπ να καταθέσει, αρχίζοντας έτσι κατά πάσα πιθανότητα μια νομική και πολιτική μάχη που αν αρχίσει, οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές προεξοφλούν ότι θα φθάσει μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ