Μετά τη φονική πυρκαγιά έρχονται οι καταιγίδες στην Καλιφόρνια

Αντιμέτωποι με σφοδρές βροχοπτώσεις είναι χιλιάδες εκτοπισμένοι από την πιο καταστροφική δασική πυρκαγιά της Καλιφόρνια, ανάμεσά τους και εκατοντάδες που έχουν βρει καταφύγιο μέσα στα αυτοκίνητά τους και σε σκηνές. Αναμένονται να προκληθούν επικίνδυνες πλημμύρες και κατολισθήσεις παρότι θα συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στον χώρο στάθμευσης ενός πολυκαταστήματος Walmart στο Τσίκο, περίπου 24 χιλιόμετρα δυτικά από την ορεινή πόλη Πάρανταϊς το οποίο κατέκαψε η φωτιά στις 8 Νοεμβρίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται καταιγίδες και οι Αρχές ζητούν από τους πληγέντες να εγκαταλείψουν τον χώρο στάθμευσης του πολυκαταστήματος έως το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον Μπράιαν Μέι, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών της Καλιφόρνιας.

Δεν είναι σαφής ο ακριβής αριθμός όσων χρειάζονται στέγαση, αλλά οι Αρχές είχαν αρχικά διατάξει την απομάκρυνση περισσότερων από 52.000 ανθρώπων.

Κάποιοι από τους εκτοπισμένους προτίμησαν να παραμείνουν στο ύπαιθρο επειδή θέλουν να είναι μαζί με τα κατοικίδιά τους, τα οποία πολλά καταφύγια δεν κάνουν δεκτά, είπε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη δασική πυρκαγιά, αυξήθηκε σε περισσότερους από 1.000, ανακοίνωσαν οι Αρχές, ενώ γνωστοποίησαν επίσης ότι εντοπίστηκαν τα λείψανα άλλων οκτώ θυμάτων, με αποτέλεσμα ο προσωρινός απολογισμός των νεκρών στην Κομητεία Μπιουτ να αυξηθεί στους 71.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ