“Βουτιά” καταγράφει η στερλίνα μετά τις παραιτήσεις υπουργών

Βουτιά σημείωσε η στερλίνα έναντι του δολαρίου σήμερα το πρωί μετά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.Ο Ράαμπ, σε επιστολή του προς τη Μέι, ανέφερε ότι δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας για το Brexit.

Η παραίτηση του Ράαμπ οδήγησε σε πτώση το βρετανικό νόμισμα. Η λίρα σημείωσε βουτιά κατά 1% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,2839 και κατά 1,3% έναντι του ευρώ στις 88,23 πένες.

«Η παραίτηση του Ράαμπ απλά τώρα αλλάζει το παιχνίδι. Δύσκολο να είναι κανείς αισιόδοξος για τη βρετανική λίρα βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Τζόρνταν Ρότσεστερ, αναλυτής στη Nomura. «Από την άλλη μεριά όμως η Τερέζα Μέι έχει επιβιώσει από πολύ χειρότερες καταστάσεις. Το θέμα είναι εάν θα ακολουθήσει κύμα παραιτήσεων (από υπουργούς)».

Την ίδια ώρα οι αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον εβδομάδων.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων, που θεωρούνται από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο, υποχώρησαν πάνω από 3 μονάδες βάσης στο 0,36% – το χαμηλότερο εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ