Πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Βραζιλίας – Τρεις νεκροί

Τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, καθώς νοσοκόμοι προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν εσπευσμένα έπειτα από το ξέσπασμα πυρκαγιάς που κατέστρεψε τμήμα ενός από τα μεγαλύτερα δημοτικά νοσοκομεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

«Δυστυχώς, τρεις άνθρωποι πέθαναν τη στιγμή που μεταφέρονταν σε άλλη μονάδα, τρεις πολύ ηλικιωμένοι άνθρωποι», εξήγησε ο δήμαρχος Μαρσέλου Κριβέλα σε δημοσιογράφους μπροστά στα συντρίμμια, που κάπνιζαν ακόμα, του τμήματος του νοσοκομείου, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης.

«Ένα από τα θύματα βρισκόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», ενώ τα άλλα δύο «πέθαναν κατά τη μεταφορά τους» αφού αποσυνδέθηκαν από τους ορούς και άλλα ιατρικά μηχανήματα, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι κανένας από τους ασθενείς δεν πέθανε εξαιτίας εγκαυμάτων από τη φωτιά.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) και τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα.

Το τμήμα που κάηκε χρησιμοποιείτο για τη διαλογή των ασθενών, με όσους θεωρούνταν πιο επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται στο κύριο κτίριο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, στην πτέρυγα βρίσκονταν περίπου πενήντα ασθενείς όταν ξέσπασε η φωτιά.

Στη Βραζιλία και ειδικά στο Ρίο, τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν τρομακτικές ελλείψεις μέσων και προσωπικού, με τους ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν για ώρες πριν τους προσφερθούν φροντίδες στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Το νοσοκομείο Lourenço Jorge βρίσκεται στην καρδιά της πλούσιας συνοικίας Μπάχα ντα Τσιζούκα, αλλά σε αυτό διακομίζονται ασθενείς από όλες τις λαϊκές συνοικίες στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Τον Σεπτέμβριο, πυρκαγιά κατέστρεψε το Εθνικό Μουσείο στο Ρίο, το μεγαλύτερο μουσείο φυσικής ιστορίας της Λατινικής Αμερικής, και πολλοί κατήγγειλαν αμέλεια από μέρους των αρχών, που δεν φρόντιζαν τη συντήρησή του ούτε είχαν εγκαταστήσει επαρκή συστήματα πυρασφάλειας, επικαλούμενες έλλειψη πόρων.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ