Nέα επίθεση Τραμπ στα ΜΜΕ: Υποκινούν την βία επειδή δεν γράφουν την αλήθεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε την Παρασκευή τα μέσα ενημέρωσης, που τα αποκάλεσε και πάλι “Fake News”, ότι “υποκινούν τη βία” στη χώρα, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση ενός νεοναζί στη συναγωγή “Δέντρο της Ζωής” στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνιας.

«Υποκινείτε τη βία με τις ερωτήσεις σας» απάντησε ο Τραμπ σε μια δημοσιογράφο όταν εκείνη τον ρώτησε αν θεωρεί ότι η ρητορική του έχει συμβάλει στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί στη χώρα.

«Πολλοί δημοσιογράφοι υποκινούν τη βία επειδή δεν γράφουν την αλήθεια (…) Τα μέσα Fake News υποκινούν τη βία», πρόσθεσε, μιλώντας από τον κήπο του Λευκού Οίκου, λίγο πριν αναχωρήσει για μια προεκλογική συγκέντρωση στη Δυτική Βιρτζίνια. «Αν τα μέσα ενημέρωσης έγραφαν με ακριβή και αμερόληπτο τρόπο θα υπήρχε πολύ λιγότερη βία στη χώρα μας», συνέχισε.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί συχνά τα μέσα ενημέρωσης, που τα έχει επίσης χαρακτηρίσει “εχθρούς του λαού”. «Υπάρχει μεγάλη οργή στη χώρα μας που συνδέεται με τη λανθασμένη και συχνά ανέντιμη διαχείριση της πληροφορίας», είχε δηλώσει στα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ