Τουρκικά F-16 παρεμπόδισαν βρετανικά μαχητικά ανοικτά της Μόρφου

Μέσα στην εβδομάδα και όχι σήμερα θα πλεύσει πιθανότατα στα ανοιχτά της Μεσογείου ο ‘Πορθητής’, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο λόγος της πιθανής αναβολής της εξόδου του τουρκικού γεωτρύπανου, που οι πληροφορίες το ήθελαν να ξεκινά σήμερα τις γεωτρήσεις με ‘καπετάνιο’ μάλιστα τον ίδιο τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ‘Πορθητής’ θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο ‘Αλάνια-1’ και θα εργάζονται πάνω στην πλατφόρμα περισσότεροι από 200 Τούρκοι και ξένοι μηχανικοί και άλλο προσωπικό.

Το κλίμα πάντως στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα τεταμένο και, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ‘Γενί Σαφάκ’, τουρκικά F-16 παρεμπόδισαν βρετανικά μαχητικά, τα οποία πετούσαν κοντά στο ερευνητικό πλοίο ‘Μπαρμπαρός’ που βρίσκεται ανοιχτά της Μόρφου στα Κατεχόμενα.

Δεν αναφέρεται από πού απογειώθηκαν τα βρετανικά αεροσκάφη, παρά μόνο ότι ο τουρκικός στρατός είναι σε επαγρύπνηση στην περιοχή και δεν αφήνουν τίποτα και κανέναν να πλησιάζει το ‘Μπαρμπαρός’ και τον τουρκικό πολεμικό στόλο που το συνοδεύει.

Τα βρετανικά μαχητικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά την τουρκική παρέμβαση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «το πλοίο σεισμικών ερευνών ‘Barbaros Hayrettin Paşa’ συνεχίζει να ‘ενοχλεί’ ορισμένες δυνάμεις στην περιοχή, και πρώτα από όλα την Ελλάδα».

Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ