Αυτός είναι ο ομογενής που ύψωσε την ελληνική σημαία και αναζητείται από την αλβανική αστυνομία – ΦΩΤΟ

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Κυριακή στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία.

‘Οπως μεταδίδει το himara.gr, oμογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, την κατέβασε λίγο αργότερα η αλβανική αστυνομία, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ή στον αέρα, ωστόσο αλβανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι άνοιξε πυρ κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).

Ο ομογενής αναζητείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ στο σημείο αναμένεται να μεταβούν και οι προξενικές αρχές προκειμένου να μεσολαβήσουν αν χρειαστεί.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία.

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ. Τα μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ