• "Πυρά" Μοσκοβισί κατά του βουλευτή της Λέγκας: Είναι φασίστας - ΒΙΝΤΕΟ

  3:12 πμ, Σαββατο 27 Οκτ 2018 3:12 πμ, Σαββατο 27 Οκτ 2018

  Φασίστα χαρακτήρισε ο Πιερ Μοσκοβισί τον ευρωβουλευτή της Λέγκας του Βορρά, Άντζελο Τσιόκα που "ποδοπάτησε" με το παπούτσι του τις σημειώσεις του στο Στρασβούργο

  Το μπρα ντε φερ ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ιταλική κυβέρνηση κλιμακώθηκε ανάμεσα στον Μοσκοβισί και τη Λέγκα, το ακροδεξιό κόμμα του Ματέο Σαλβίνι.

  Την αρχή έκανε ο ευρωβουλευτής της Λέγκας Άντζελο Τσιόκα την Τρίτη στο Στρασβούργο μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Μοσκοβισί απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2019 της Ιταλίας.

  Ο Τσιόκα ανέβηκε στο βήμα μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί και πήρε τις σημειώσεις του Επιτρόπου από το τραπέζι. Κατόπιν σήκωσε ένα παπούτσι, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τα φύλλα.

  Κατάπληκτος, ο Μοσκοβισί περιορίστηκε αρχικά στο να καταδικάσει μια "γελοία" χειρονομία, αλλά επανήλθε στο θέμα ήδη από την επόμενη ημέρα με μήνυμά του στο Twitter, τροφοδοτώντας την πολεμική στην Ιταλία, στην οποία αποτελεί στόχο σφοδρών επιθέσεων από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης.

  "Στην αρχή γελάει κανείς και το υποβαθμίζει γιατί πραγματικά είναι γελοίο, μετά εξοικειώνεται με μια υποβόσκουσα συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάει με τον φασισμό. Ας επαγρυπνούμε! Η δημοκρατία είναι ένας εύθραυστος θησαυρός", έγραψε τότε ο Μοσκοβισί.

  Σε νεότερες δηλώσεις στο CNews ο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε "φασίστα" τον ευρωβουλευτή της Λέγκας.

  "Είναι ένας κρετίνος, ένας προβοκάτορας, ένας φασίστας. Η χειρονομία του είναι γελοία. Όταν αρχίζουν να χρησιμοποιούν τη βία απέναντι σε θεσμούς, όταν αρχίζουν να ποδοπατούν τους κανόνες, και με τα παπούτσια, έχουμε ένα είδος αργής παρέκκλισης προς αυτό που ονομάζουμε ανελεύθερη δημοκρατία, δηλαδή τον μη σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της δικαιοσύνης και των πολιτικών θεσμών. Αυτό είναι πραγματικά η πολιτική που απεχθάνομαι και αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα πολεμάω μέχρι την τελευταία μου ανάσα", επεσήμανε ο Μοσκοβισί, υπενθυμίζοντας ότι ο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας, πήρε αποστάσεις από τη χειρονομία αυτή του Τσιόκα.

  Μετά τις δηλώσεις του Μοσκοβισί, η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να υπερασπιστεί τους Ιταλούς συμμάχους της.

  "Πολύ παλαιομοδίτικο. Όταν κάποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, τον αντιμετωπίζουμε ως φασίστα", σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι το έλλειμμα της Γαλλίας είχε φτάσει "4,3%" όταν ο Επίτροπος ήταν υπουργός Οικονομικών της χώρας.

  "Επομένως όταν δίνει μαθήματα στην Ιταλία (...) μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αντιμετωπίσουμε την πληροφορία αυτή με ειρωνεία", πρόσθεσε ειρωνικά.

  Στο CNews ο Μοσκοβισί έδειξε ένα πολύ πιο διπλωματικό πρόσωπο όταν μίλησε για τις συνομιλίες που γίνονται με τον Ιταλό υπουργό Οικονομίας Τζιοβάνι Τρία, στις οποίες αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας τον όρο "διάλογος".

  "Ο ρόλος της Επιτροπής δεν είναι να δημιουργεί κρίσεις. Είναι να τις αποτρέπει. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι", διαβεβαίωσε.

  Πηγή: ΑΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα