Φόβοι στις ΗΠΑ ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Μάικλ

Τα μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή εθελοντών, βρήκαν εκατοντάδες ανθρώπους που θεωρούνταν αγνοούμενοι στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Μάικλ από τη Φλόριντα, ωστόσο οι Αρχές αναμένουν ότι ο απολογισμός των τουλάχιστον 18 νεκρών θα αυξηθεί.

Σε μία περίπτωση, διασώστες άκουσαν τις φωνές των ανθρώπων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια από ένα τροχόσπιτο που είχε καταστραφεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Πάναμα Σίτι. Κατάφεραν να μπουν στο όχημα χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό και απεγκλώβισαν τους επιζώντες, οι οποίοι παρέμειναν παγιδευμένοι στο εσωτερικό του για δύο ημέρες, περιέγραψε ο Μάθιου Μαρκέτι, ο συνιδρυτής της ομάδας CrowdSource Rescue.

Ερευνώντας εξονυχιστικά ένα προς ένα τα σπίτια, ομάδες αστυνομικών και πυροσβεστών βρήκαν περισσότερους από 520 από τους συνολικά 2.100 ανθρώπους, τα ίχνη των οποίων αγνοούνταν, αφότου ο Μάικλ σάρωσε την περιοχή.

«Αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ σήμερα» επισήμανε ο Μαρκέτι, προσθέτοντας ότι οι ελπίδες αναπτερώθηκαν χάρη στη συνδρομή των εθελοντών και την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ορισμένες κοινότητες.

Ωστόσο, την ώρα που οι δρόμοι άνοιξαν επιτρέποντας την επέκταση των επιχειρήσεων διάσωσης, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Έως το πρωί του Σαββάτου, οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Μεταξύ των πληγέντων βρίσκεται η Κάρλα Κάβινγκτον. «Έμεινα άστεγη» δήλωσε η βοηθός νοσηλεύτρια, ηλικίας 45 ετών, η οποία έχει να φροντίσει τη μητέρα της και τα δύο παιδιά της, αφού το σπίτι τους καταστράφηκε από δέντρα που έπεσαν εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

«Είμαι συνηθισμένη στο να βοηθώ ανθρώπους κι όχι να ζητώ βοήθεια» πρόσθεσε η γυναίκα με σπασμένη φωνή.

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ