Messaggero: Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ πιθανόν να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

O Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, είναι «πικραμένος» από τις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό και είναι πιθανόν να παραιτηθεί μετά την ψήφισή του αργότερα στη διάρκεια του έτους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Il Messaggero.

Οι δύσκολες διαβουλεύσεις κατέληξαν στον στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ το 2019 αντί του 1,6% που ζητούσε ο Τρία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς οι ηγέτες των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα, Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι, επέμειναν στην ανοδική αναθεώρηση του στόχου από τον Τρία.

Το μήνυμα που ο Τρία μετέφερε σε στενούς συνεργάτες του χθες ήταν να περιμένουν την έγκριση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις επιθυμίες των αναπληρωτών πρωθυπουργών, Ντι Μάιο και Σαλβίνι, και μετά να φύγουν», ανέφερε η Messaggero.

Και η εφημερίδα La Repubblica έγραψε ότι ο Τρία μπορεί να παραιτηθεί μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019, ενώ η εφημερίδα Il Sole 24 Ore, σημείωνε ότι η κυβέρνηση θα θέσει ως στόχο έναν ρυθμό ανάπτυξης τουλάχιστον 1,5% το 2019. Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πλήρεις λεπτομέρειες των δημοσιονομικών σχεδίων της.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ