Οι αμερικάνικες εταιρείες που εκπροσωπήθηκαν στο γεύμα εργασίας Τσίπρα-υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ

Κορυφαίες αμερικανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ενέργειας, του εμπορίου, της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της βιομηχανίας της πληροφορικής, στελέχη από τον κατασκευαστικό τομέα, τη βιομηχανία καθώς επίσης και επενδυτικά funds και τράπεζες που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, εκπροσωπήθηκαν στο γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων η πρόεδρος της «First Republic Bank», Hafize Gaye Erkan, ο συνιδρυτής και διαχειριστής κεφαλαίου της επενδυτικής «Centerbridge Partners», Mark T. Gallogly, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Howard Lutnick, επικεφαλής και γενικός διευθυντής της «Cantor Fitzgerald L.P.», η Barbara Novick, αντιπρόεδρος της «BlackRock, Inc», ο John Paulson, πρόεδρος, επενδυτής και διαχειριστής hedge funds της «Paulson & Co., Inc», ο Michael A. Peterson, διευθύνων σύμβουλος της «Peterson Management, LLC».

Ακόμη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Con Edison, Inc”, John McAvoy. Η εταιρεία μεταξύ άλλων έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια σε πρότζεκτ ανανεώσιμης ενέργειας. Επιπλέον, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της «Loews Corporation», James S. Tisch. Εταιρεία με πολυεπίπεδη δραστηριότητα στους τομείς της ασφάλειας, ενέργειας, φιλοξενίας (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) και συσκευασίας. Ο George H. Walker, επικεφαλής και γενικός διευθυντής της επενδυτικής «Neuberger Berman Group LLC». Μεταξύ των συμμετεχόντων επίσης ο Mitchell Modell, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Modell’s Sporting Goods» που δραστηριοποιείται στα αθλητικά είδη και επικεντρώνει στο λιανεμπόριο και τον τουριστικό τομέα. Ο επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής Kevin P. Ryan, η νομικός, σύμβουλος δημόσιων επιχειρήσεων, συμβουλίων και επιτροπών Faiza J. Saeed, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της «OppenheimerFunds, Inc» και ο διευθύνων σύμβουλος Laila J. Worrell, της «Aricent Inc» που δραστηριοποιείται στην ψηφιακή τεχνολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ